Борусия разпиля Байерн и докосва титлата (видео)


Т. Михайлов

Борусия разпиля Байерн и докосва титлата (видео)

Борусия Дортмунд победи Байерн Мюнхен с 3:1 на “Алианц Арена” в дербито на 24-ия кръг на Бундеслигата. “Жълто-черните” докосват титлата, след като 10 кръга преди края водят на втория Байер Леверкузен с 13 точки. “Аспирините” имат мач по-малко.

Борусия излезе с най-младия си състав в историята, със средна възраст 20,3 години, но разпиля миналогодишния шампион, който бе победил Интер само преди няколко дни. Рурци поведоха още в 9-ата минута. Швайнщайгер сбърка, от което се възползва Гроскройц, който изведе Бариос. Парагваецът наказа Крафт за 1:0.

Байерн реагира като ужилен и бързо изравни. Франк Рибери центрира от корнер в 15-ата минута и отблизо Луис Густаво не даде шанс на Мичъл Лангерак, който замени контузения Вайденфелер на вратата на лидера.

Само три минути бяха нужни на Борусия да върне аванса си. Марио Гьотце асистира на Сахин, който стреля чудесно от 20-ина метра и смълча публиката в Мюнхен. В 26-ата минута Байерн вкара, но Гомес беше в засада и попадението бе отменено.

В 53-ата минута Швайнщайгер изчисти от голлинията удар на Гроскройц. После Крафт се намеси успешно отново след добър опит на халфа. В 60-ата минута Матиас Хумелс засече с глава центриране на Гьотце от корнер и реши мачa.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
195