Феноменален Холанд с важна роля при успеха на BVB над Айнтрахт (видео)


FUTBOL-TV

Феноменален Холанд с важна роля при успеха на BVB над Айнтрахт (видео)

Борусия Дортмунд тръгна мощно на старта на сезона в германската Бундеслига. "Жълто-черните“ прегазиха Айнтрахт Франкфурт с 5:2 на "Сигнал Идуна Парк“. В герой за победителите се превърна обичайният заподозрян Ерлинг Холанд. Норвежката голова машина вкара два гола и направи три асистенции. По този начин той със сигурност ще засили още повече интереса на клубовете от цял свят към себе си.

В 23-ата минута Ерлинг Холанд намери Марко Ройс с великолепно подаване, той се нагласи и прати топката в долния десен ъгъл. Четири минути по-късно домакините си отбелязаха нелеп автогол, който върна интригата в мача. Феликс Паслак не успя да изчисти една топка и без да иска я прати неспасяемо в собствената си мрежа.

Все пак, до края на първата част хората на Марко Розе вкараха нови два гола. В 32-ата минута Холанд отново овлече четирима защитници, пробивайки през центъра. По този начин Торган Азар остана сам в дясната част на наказателното поле. Последва пас към белгиеца, който порази вратата на Кевин Трап за 2:1. 

Две минути след това Холанд направи страхотен пробив и преодоля Кевин Трап с удар в долния десен ъгъл за 3:1. В 41-ата минута попадение на Ройс бе отменено след като топката бе излязла от игра и след това вкарана от домакините.

В 58-та минута Холанд записа хеттрик от асистенции. Този път той достави топката на Джовани Рейна, който от около 3-4 метра нямаше как да сгреши и направи резултата 4:1.

Двайсет минути преди края на мача норвежкият нападател отбеляза пети гол за Дортмунд. Капитанът Ройс пресече пас в центъра на терена и пусна пас към младата голова машина. Холанд се измъкна от засадата и не остави шансове на Трап.

До края на срещата гостите от Франкфурт върнаха едно попадение чрез новото попълнение Йенс Петер Хауге, но това не бе достатъчно за нищо повече от по-почетна загуба в гостуването на "Сигнал Идуна Парк“.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
206