Байерн може да не вземе дербито срещу Гладбах


Н. Атанасов

Байерн може да не вземе дербито срещу Гладбах

Борусия Мьонхенгладбах – Байерн Мюнхен
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 13.08.2021 г.
Час: 21:30

Борусия Мьохнегладбах започва новия сезон с нов треньор и амбиции за по-добро представяне. През миналогодишната кампания "жребчетата“ изтърваха влака за Европа след драма, която продължи до последния кръг. В крайна сметка вестфалци завършиха на 8-ма позиция с 49 точки. Марко Розе напусна Гладбах, за да поеме съименника от Дортмунд, а начело на тима застана Адолф Хютер, който пък водеше Айнтрахт Фрнакфурт. Новите са Метс и Волф, а от ядрото Тюрам-Еболо-Нойхаус-Щиндъл ще се изисква да дадат силен начален тласък.

Едва ли е особена изненада, че германският колос Байерн Мюнхен спечели рекордна 31-ва титла в славната си витрина и общо девета поред. Баварците не срещнаха особени затруднения през последния сезон, като събраха 78 точки. Напълно логично е, че тимът е фаворит за Сребърната салатиера и за предстоящата кампания, а отличието ще бъде преследвано с младия Юлиан Нагеслман. 34-годишният специалист акостира в Мюнхен от РБ Лайпциг, а Ханс-Дитер Флик пое националния отбор на страната. Баварците направиха силен трансфер, привличайки френския централен бранител Дайо Упамекано, но Алаба, Мартинес и Боатенг напуснаха.

Любопитен факт от статистика в едно от най-старите дербита е, че Байерн е загубил само два от последните си 23 откриващи мача в Бундеслигата. Идва пъти обаче това се случи именно срещу Борусия Мьонхенгладбах. Освен това Байерн загуби последните си две визити на "Борусия Парк“.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Байерн Мюнхен 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)
 
Нойер
   
Сар
Зюле
Упамекано
Дейвис
Горецка
Кимих
Гнабри
Мюлер
Коман
Левандовски
Плеа
Тюрам
Щиндъл
Волф
Нойхаус
Хофман
Скали
Елведи
Гинтер
Лайнер
   
Зомер
 
Борусия Мьонхенгладбах (Адолф Хютер)

Обоснована прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен 2:2

  Сподели
421