Холанд е заинтересован от трансфер в Челси


Н. Гавазов

Холанд е заинтересован от трансфер в Челси

Нападателят на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд е заинтересован да се присъедини към Челси, дори ако трябва да изчака една година, за да го направи.

Ще припомним, че тези дни  стана известно, че Челси влезе в преговори за покупката на Холанд, чийто трансфер това лято се оценява на 150-170 милиона паунда.

Такава висока цена се дължи на факта, че клубът от Дортмунд няма нито желание, нито нужда да продаде норвежкия нападател през този прозорец.

Челси обаче е в добри отношения с Борусия, от която "сините" купиха Кристиян Пулишич през януари 2019 г., а лондонският клуб се надява да постигне някакъв компромис.

Дори и да не е възможно да се договори трансферът на Холанд през този прозорец, Челси би искал да получи гаранция за трансфер в рамките на една година, когато Ерлинг може да бъде изкупен за фиксирана сума от 65-86 милиона паунда.

В същото време самият Холанд е привлечен от възможността да продължи кариерата си в Челси, според The ​​Telegraph. Ерлинг вярва, че победителите в Шампионска лига отговарят на амбициите му.

  Сподели
207