Борусия Дортмунд установи цена на Холанд


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд установи цена на Холанд

Борусия Дортмунд се стреми да задържи Ерлинг Холанд и постави цена на звездния нападател от  200 милиона евро, съобщава Daily Mail.

Тази висока цена се дължи на нарастващия интерес от страна на клубовете във Висшата лига, а именно на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси. Мениджърът  на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер иска да се събере с Холанд, с когото работи в Мьолде, и да го доведе на "Олд Трафорд". Хосеп Гуардиола също е фен на младия нападател, но по-добрият избор на Манчестър Сити е нападателят на Тотнъм Хари Кейн. Челси иска да получи Холанд, но клубът вероятно ще се съсредоточи върху разкриването на Тимо Вернер, за когото "сините" похарчиха 53 млн. евро само преди година.

Реал също ще се интересува от покупката на Холанд, ако Мадрид не успее да подпише с Килиан Мбапе от ПСЖ. Освен това по-рано се съобщаваше, че Барселона се интересува от услугите на норвежеца, който търси средства за него.

През сезон 2020/2021 нападателят изигра 40 мача за Борусия, в които вкара 40 гола и даде 11 асистенции. Transfermarkt изчислява пазарната стойност на играча на 110 милиона евро.

  Сподели
265