Ван Бомел оглави Волфсбург


Н. Гавазов

Ван Бомел оглави Волфсбург

Волфсбург обяви, че Марк ван Бомел, който бе безработен в продължение на година и половина след напускането на ПСВ, ще бъде новият старши-треньор на отбора. Треньорският щаб на 44-годишния специалист се състои от Майкъл Фронцек, Кевин Хофланд, Алекс Абреш и Винсент Хайлман, с които той работи  в бившия си клуб. Други подробности не се разкриват.

"Имахме много контакти с Марк ван Бомел и личните ни разговори потвърдиха първоначалното впечатление, че той напълно се вписва в нашата философия. Той е международно признат футболен експерт и знае какво да очаква от Бундеслигата.

В допълнение, Марк има огромни амбиции, които вече го отличават по време на дългата му игрова кариера. Марк ван Бомел е отлично решение за реализацията на нашия проект и ние сме уверени, че ще успеем да продължим успешния път на Волфсбург с него и неговия треньорски екип", коментира назначаването на управляващия директор на клуба Йорг Шмадтке.

Самият Ван Бомел каза следното: "Наистина се радвам да се срещна с отбора и съм много доволен от новото си назначение, познанства и задачи, които ме очакват на тази позиция. Възможността да работя като треньор в Бундеслигата, в която играх толкова дълго време, е голяма чест и предизвикателство за мен и ще поема тази задача с голяма отговорност, заедно с всички членове на отбора".

Споразумението с нидерландския специалист е за период от две години.

  Сподели
143