Румениге напусна Байерн след 20 години в клуба


Н. Гавазов

Румениге напусна Байерн след 20 години в клуба

Председателят на Борда на Байерн Мюнхен  Карл-Хайнц Румениге подаде оставка от поста генерален директор на клуба, информира официалният сайт на баварците. Оливер Кан ще го наследи на този пост.

"Правя го стратегически разумно, в най-подходящия момент за това. Подготвяме финансов отчет за резултатите от сезона и в същото време започва нов раздел, с нов треньорски екип. Оливер Кан, като нов главен изпълнителен директор, трябва да отговаря за новия сезон от самото начало. Преди две години казах, че планираме постепенен преход и сега той най-накрая е в ход. Така трябва да бъде.

Това е довиждане с удовлетворение и гордост. Мога да предам клуб, който е напълно запазен в спортно отношение: икономиката и структурата. За мен това бе важно. Бих искал да благодаря на огромния брой хора, които срещнах по моя път в Байерн Мюнхен. На първо място, разбира се, с моите колеги членове на Борда, с президента Херберт Хайнер и с нашите комитети. Но също и с целия персонал на Байерн и разбира се, с нашите фантастични фенове. Надявам се, че скоро те отново ще могат да подкрепят отбора ни на стадиона. Искрено желая на Байерн Мюнхен голям успех, неизменни ценности и непоклатимо чувство за единство", заяви Румениге.

Договорът на Румениге с Байерн Мюнхен е  до 31 декември 2021 г., но специалистът реши да напусне поста предсрочно. Той е част от управленската структура на Байерн Мюнхен от 1991 г.

  Сподели
439