Флик: Ще ми липсва Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Флик: Ще ми липсва Байерн Мюнхен

В последния 34-и кръг на германската Бундеслига Байерн победи Аугсбург с 5: 2. Старши треньорът на отбора в Мюнхен, Ханс-Дитер Флик, обобщи резултатите от мача, а също така коментира постижението на нападателя Роберт Левандовски, който надмина "вечния" рекорд на бившия нападател на Байерн Герд Мюлер.

"Ще ми липсва отборът. Това е ориентир за бъдещето. Това, което отборът показа на всяка тренировка и в мачовете, как се бори, отразява техните постижения. Гледам голямата картина. Атмосферата е добра. Много съм горд, за мен бе удоволствие да бъда с този отбор. Искам да благодаря на всички. Показахме отлична игра през първото полувреме. През второто полувреме допуснахме две попадения.

Но се радвам за Левандовски. Голът му отне много време. По някое време казах на треньора на вратарите Тони Тапалович, че не мисля, че той може да се отличи. Но Роберт е голмайстор. Това е, което го прави различен. Това също е постижение на отбора. Побеждаваме заедно. Това е, което ни отличава: ние работим като тим. Това е основното нещо", заяви Флик.

  Сподели
257