Анонс на 22-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 22-ия кръг в Бундеслигата

Тази седмица ще се изиграе 22-ият рунд в Бундеслигата. Ситуацията в първенството започва да става все по-интересна. Действително водачът Дортмунд има солиден аванс пред прекия си преследвач Леверкузен. Черно-жълтите водят с 12 точки на аспирините. За сметка на това обаче борбата за място в Шампионската лига е изключително оспорвана. Майнц, Хановер и Байерн са събрани само в една точка, така че развръзката тепърва предстои. Битката за оцеляване също е много завързана. Със сигурност Щутгарт и Гладбах до последно ще се борят за своето спасение. Още пет отбора (Волфсбург, Вердер, Кайзерслаутерн, Санкт Паули и Кьолн) са заплашени от изпадане.

В унисон със ситуацията в шампионата миналата седмица се получиха някои доста любопитни резултати. В дербито на кръга, противопоставило Дортмунд и Шалке, не бе отбелязан гол, въпреки че подопечните на Юрген Клоп създадоха куп положения. Мануел Нойер обаче изнесе великолепен двубой, спасявайки голяма част от головите шансове на дортмундци. Вердер също успя да спечели точка при визитата си на Майнц благодарение на късния изравнителен гол на Писаро. Кьолн пък осъществи пълен обрат срещу Байерн (3:2), след като губеше с 0:2 на почивката.

В този рунд мачовете, на които ще се спрем по-специално, са Кайзерслаутерн - Дортмунд, Волфсбург - Хамбургер и Байерн - Хофенхайм.

Байерн - Хофенхайм


12.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Петер Гагелман


Двубой между петия и седмия във временното класиране. И докато за Хофенхайм тази позиция не е провал, то за Байерн тя със сигурност е. В предходния кръг баварците паднаха неприятно от Кьолн (3:2) и с това излязоха от зона Шампионска лига. Ударът наистина бе доста неприятен за шампиона, тъй като той беше много близо до успеха над козлите. Хофенхаймци обаче извоюваха ценна победа с 3:2 срещу Кайзерслаутерн, с която шансовете им за класиране в Европа остават живи.

Вижда се добре, че залогът в утрешната среща ще бъде много голям. Лека-полека сезонът навлиза в решителната си част и от тук насетне значението на спечелените точки става все по-голямо.

При всички положения двата отбора ще гонят своите цели докрай.

В този ред на мисли Байерн няма право на грешна стъпка срещу Хофенхайм. Освен това на вратата вече чука осминафиналът с Интер, който ще бъде отправна точка за кампанията на мюнхенци.

И докато момчетата на Луис ван Гаал продължават да се борят на три фронта, то хофенхаймци могат да се концентрират изцяло върху изявите си в лигата.

Тимът се намира в добра форма, като спечели осем пункта от последните си пет шампионатни мача.

Не толкова благоприятна е ситуацията за гостите в кадрови план. Цели четирима футболисти са под въпрос за гостуването на първенеца. Става дума за Матиас Яйсле, Борис Вукчевич, Ведад Ибишевич и Сеяд Салихович.

От друга страна, Ван Гаал вече може да разчита на звездния си тандем Робери. Марио Гомес също е готов за игра, след като преодоля проблемите в коляното. Така аут за мача с Хофенхайм са само Ивица Олич, Тони Кроос и Диего Контенто, които са трайно контузени.

В тази връзка Луис ван Гаал има повече варианти за построяване на стартовия си състав. Това не се случваше често през тази година, което е една от причините за нестабилните игри в шампионата.

Байерн все още има доста да наваксва, така че спокойно можете да заложите на него.

Коефициенти от bet365:

Байерн - 1.33
Равен - 5.00
Хофенхайм - 9.00


Прогноза: Байерн - Хофенхайм 2:0

 

Айнтрахт - Леверкузен

12.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: Гуидо Винкман

В съботния следобед един срещу друг ще застанат Айнтрахт и Леверкузен. В предишния кръг орлите завършиха при нулево равенство с Фрайбург. Така тимът се смъкна с една позиция в таблицата и вече е 10-и. Аспирините пък загубиха с 1:0 от Нюрнберг, но въпреки това запазиха второто си място във временното подреждане. Леверкузен е вторият най-силен гост в шампионата, а Айнтрахт - третият най-слаб домакин.

От казаното дотук може да заключим, че футболистите на Юп Хайнкес имат сили да си тръгнат с трите точки от Франкфурт на Майн.

Коефициенти от bet365:

Айнтрахт - 3.75
Равен - 3.40
Леверкузен - 2.00


Прогноза: Айнтрахт - Леверкузен 1:2

Шалке - Фрайбург

12.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Съдия: Тобиас Велц


В тази среща победата за Шалке е просто задължителна. Миньорите се намират на 11-а позиция с 26 точки, като изостават с цели 10 от зона Лига Европа. Техният съперник от Фрайбург е далеч по-близо до тази зона. Хората на Робин Дут са шести с 34 пункта, намирайки се на два зад петото място, което е последното, осигуряващо излаз към Европа. В последния рунд фрайбургци завършиха при нулево реми с Айнтрахт. Шалке също записа този резултат в рурското дерби с Дортмунд. В мача с Фрайбург кралскосините ще се опитат да влязат в победна серия. Те определено имат потециала да се справят с това.

Коефициенти от bet365:

Шалке - 1.66
Равен - 3.75
Фрайбург - 5.00


Прогноза: Шалке - Фрайбург 3:0

Санкт Паули - Гладбах

12.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: Волфганг Щарк

Това е мач между два тима, които се намират в последната третина на таблицата. Санкт Паули е 15-и, а Гладбах - 18-и във временното подреждане. Миналата седмица играчите на Холгер Станиславски не играха, понеже двубоят им с градския съперник Хамубргер бе отложен заради наводнен терен. От своя страна, кончетата претърпяха неприятна загуба с 2:3 от Щутгарт. Състезателите на Михаел Фронтцек водеха с 2:0, но бяха обърнати до 2:3. По този начин Гладбах продължава да бъде най-слабият домакин в първенството.

Не така обаче стоят нещата, когато отборът гостува. Той е спечелил 13 точки от десет визити, което не е никак лош резултат. А като се има и предвид критичната ситуация в тима един успех на "Милернтор-Щадион" изглежда напълно резонен.

Коефициенти от bet365:

Санкт Паули - 2.00
Равен - 3.50
Гладбах - 3.60


Прогноза: Санкт Паули - Гладбах 0:1

 

Щутгарт - Нюрнберг

12.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: Мануел Грефе


В предния рунд Щутгарт измъкна скъпоценни три точки от гостуването си на Гладбах (2:3). С това швабите се приближиха на три пункта от спасителния бряг. До края на сезона има още цели 13 кръга, така че оставането в елита изглежда абсолютно постижима цел. Противникът на щутгартци Нюрнберг също се поздрави с успех, при това срещу втория Леверкузен (1:0). Хората на Дитер Хекинг продължиха своето издигане в таблицата, като те вече заемат 10-ото място.

От тази гледна точка можем да бъдем сигурни, че ни чака един много оспорван двубой. Именно в такива моменти Бруно Лабадия и неговите възпитаници трябва да покажат своята воля за спасение.

Коефициенти от bet365:

Щутгарт - 1.72
Равен - 3.60
Нюрнберг - 4.75


Прогноза: Щутгарт - Нюрнберг 3:2

 

Волфсбург - Хамбургер

12.02.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Марко Фритц

Това са два от най-качествените отбори в шампионата, които до този момент обаче се представят под нивото си. Вълците се намират чак на 12-а позиция в таблицата. Хамбургци също не могат да се похвалят с много добро класиране, като те заемат осмото място. В миналия кръг волфсбургци понесоха загуба с 1:0 от Хановер, докато мачът на Хамбургер със Санкт Паули бе отложен заради наводнен терен.

Двубоят с хамбургци ще бъде първият за новия старши треньор на Волфсбург Пиер Литбарски. Световният шампион от 1990 замени уволнения Стив Макларън. Управата на вълците прояви достатъчно търпение към английския наставник, но след като той така и не успя да стабилизира представянето на отбора, клубът реши да преустанови съвместната си работа с англичанина.

Не е ясно, дали този ход ще повлияе положително върху изявите на вълците. 50-годишният Литбарски няма голям опит като треньор в немския футбол, но пък авторитетът, с който той се ползва, може да се окаже от много важно значение.

Така още при дебюта си бившият наставник на Вадуц ще срещне сериозно препятствие, каквото безусловно е Хамбургер.

Литбарски вече показа, че е решен да действа безкомпромисно, когато това се налага. Треньорът не включи Диего в групата за утрешната среща, тъй като бразилецът се държа лошо по време на мача с Хановер. Саша Ритер и Марио Манджукич пък все още не са готови за игра и също няма да бъдат на линия за двубоя с хамбургци.

От своя страна, треньорът на гостите Армин Фее няма може да заложи на контузените Ленард Соуа и Денис Дикмайер.

Двамата наставници обаче разполагат с широки скамейки, така че кадровите проблеми могат да бъдат превъзмогнати.

Като заговорихме за превъзмогване, Волфсбург и Хамбургер трудно биха приели резултат, различен от победата. Със сигурност битката за успеха ще бъде ожесточена, но силите изглеждат прекалено изравнени, за да има победител.

Коефициенти от bet365:

Волфсбург - 2.50
Равен - 3.30
Хамбургер - 2.75


Прогноза: Волфсбург - Хамбургер 2:2

 

Кайзерслаутерн - Дортмунд

12.02.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн
Съдия: Флориан Майер


Преди години двубоите между Кайзерслаутерн и Дортмунд бяха много вълнуващи и равностойни. В последната среща между двата отбора обаче силите въобще не бяха изравнени. В петия кръг Дортмунд разби Кайзерслаутерн с 5:0. Дортмундци не спряха с това, ами записаха още 12 победи дотук през сезона. В момента черно-жълтите оглавяват временното класиране, като имат аванс от 12 точки пред втория Леверкузен и 14 пред третия Майнц.

В предишния рунд играчите на Юрген Клоп не можаха да победят големия си съперник Шалке, след като Мануел Нойер направи нечовешки спасявания, за да спаси отбора си от погром. В крайна сметка мачът завърши без голове. Въпреки това Дортмунд може да бъде доволен от спечелената точка поради простата причина, че основните му конкуренти за титлата Леверкузен, Майнц и Байерн също не взеха мачовете си.

Очевидно нещата при дортмундци вървят доста добре. Не толкова приятна обаче е ситуацията при лаутерите, които загубиха с 3:2 от Хофенхайм в миналия кръг. По този начин тимът слезе до 14-ото място във временното подреждане, като вече е налице заплахата от изпадане.

Най-важното в момента е отборът да бъде стабилен, и то най-вече отзад. По всяка вероятност стълбът в отбраната Мартин Амедик ще бъде на линия за утрешния дуел. Друг титулярен бранител, Флориан Дик, обаче е наказан и ще пропусне мача. Оливер Кирх пък получи контузия в скакателната става и ще бъде извън игра за няколко седмици.

От друга страна, Дортмунд ще бъде без трайно контузения халф Шинджи Кагава. Зад участието на Нури Шахин все още стои малка въпросителна. С изключение на това Клоп ще може да пусне на терена най-доброто, с което разполага.

Действително в състава на дортмундци няма звазди от най-голям калибър, но пък колективното начало е много ясно изразено. Именно това е главната причина за страхотните игри на тима. Те могат да се осланят на това и при тежкото гостуване на Кайзерслаутерн.

Коефициенти от bet365:

Кайзерслаутерн - 5.50
Равен - 3.80
Дортмунд - 1.61


Прогноза: Кайзерслаутерн - Дортмунд 1:3

 

Кьолн - Майнц

13.02.2011 г., 16:30
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн

Кьолн победи Байерн с 3:2 в предходния кръг, което неминуемо ще се отрази добротворно върху атмосферата в съблекалнята. Козлите се изравниха по точки с 15-ия Санкт Паули. Единствено по-лошото голово съотношение им отрежда 16-ата позиция в таблицата. Лукас Подолски и компания ще се опитат да продължат прогреса си, постигайки победа над третия Майнц. Вярно е, че задачата няма да бъде особено лека, ала в никакъв случай тя не е непостижима. Предната седмица възпитаниците на Томас Тухел не успяха да победят Вердер, след като Кладуио Писаро ги наказа в края на мача. Пък и самият факт, че кьолнци обърнаха Байерн от 0:2 до 3:2, е достатъчно показателен за духа на отбора.

И този път се очаква Подолски и Новакович да поведат останалите напред. Те неведнъж са успявали да го направят. Защо да не го сторят и сега?

Коефициенти от bet365:

Кьолн - 2.40
Равен - 3.30
Майнц - 2.90


Прогноза: Кьолн - Майнц 2:1

 

Вердер - Хановер

13.02.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен


По това време през миналия сезон Вердер се намираше в челото, а Хановер в дъното на класирането. В момента обаче ролите на двата отбора са разменени. Хановер е четвърти, докато Вердер - 13-и във временното подреждане. В миналия рунд зелено-белите измъкнаха важен пункт от гостуването си на Майнц. Хановер пък спечели с 1:0 домакинството си на Волфсбург. Разбира се, по-спокойно е положението в лагера на гостите, но заспалият звяр Вердер рано или късно ще се събуди. Той показа някакви сиптоми на това в двубоя с Майнц, така че може би кулминацията ще настъпи в неделната вечер.

Коефициенти от bet365:

Вердер - 1.72
Равен - 3.75
Хановер - 4.50


Прогноза: Вердер - Хановер 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158