Байерн вкара 6 на Мьонхенгладбах и отпразнува титлата (видео)


FUTBOL-TV

Байерн вкара 6 на Мьонхенгладбах и отпразнува титлата (видео)

Байерн Мюнхен отбеляза спечелването на деветата си поредна титла като вкара шест гола на Борусия Мьонхенгладбах в мач от 32-ия кръг в Бундеслигата. Баварците започнаха двубоя като сигурен шампион, след като няколко часа по-рано Борусия Дортмунд надви РБ Лайпциг с 3:2.

Още във 2-та минута Давид Алаба намери отлично Роберт Левандовски и полският стрелец нямаше как да сбърка в долния ляв ъгъл. В 23-та авансът на домакините беше вече два гола. Мусиала остави топката за Томас Мюлер, който стреля, а топката се отклони достатъчно, за да влезе в мрежата на Сомер.

Домакините продължаваха да играят с настроение и създаваха положение след положение пред вратата на Ян Зомер. Така се стигна до 34-тата минута, когато Томас Мюлер пусна ювелирен пас към Робърт Левандовски, който отигра със странична ножица и направи резултата 3:0. Това беше гол №200 на поляка в Бундеслигата с екипа на баварците. 

Минута преди края на първото полувреме Коман също порази целта - 4:0. 

След полувремето момчетата на Хензи Флик продължиха с наказателната си акция и в 65-та минута получиха дузпа след намеса и на ВАР. На Точката застана Левандовкси, който оформи хеттрика си днес. Така полякът е само на един гол от рекорда на Герд Мюлер.

Един от появилите се от пейката на Байерн футболисти - Танги Нианзу, беше изгонен в 75-ата минута за нарушение срещу откъсващ се сам срещу вратаря играч на Борусия. Първоначално реферът не видя това нарушение, но системата видеоасистент рефер му сигнализира.

В самия край Серж Гнабри прати перфектен пас към Лирой Сане, който също беше безпогрешен в наказателното за крайното 6:0.

С деветата си поредна титла Байерн записва нов рекорд, като няма друг отбор в германския футбол с повече поредни титли. Баварците са шампион за общо 31-и път.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
143