Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата

Кьолн – РБ Лайпциг
Дата: 20.04.2021 г.
Час: 19:30

Отборът на Кьолн все по-уверено се насочва към Втора Бундеслига. В предишния кръг "козлите“ отстъпиха с 0:3 от Байер Леверкузен и записаха трета поредна загуба и общо седма за последните си десет мача в първенството. Клубът от едноименния град е на предпоследното 17-то място и има 23 точки, което е на четири от спасението. Якобс и Андерсон са аут за домакините.

РБ Лайпциг пропиля отлична възможност отново да се доближи до първото място и по всичко изглежда, че за пореден път "червените бикове“ ще трябва да се задоволят с това да са подгласници на шампиона. В предишния кръг хората на Юлиан Нагелсман направиха 0:0 у дома срещу Хофенхайм, като Лайпциг изостава на седем пункта от върха и заема 2-ра позиция с 61 точки. Клуиверт и Собослай са контузени.

Прогноза: Кьолн – РБ Лайпциг 1:3


Арминия Билефелд – Шалке 04
Дата: 20.04.2021 г.
Час: 19:30

Арминия Билефелд записа трети пореден двубой далеч от дома без да допусне поражение. Сега вестфалци направиха 0:0 на гости на Аугсбург, а с добавената ценна точка в борбата за оцеляване активът на "синьо-черните“ е 27. Арминия е на спасителното 15-то място, с точка повече от Херта, който обаче е и с мач по-малко. Клос, Кордова, Яго и Майер са отсъстващи за домакините.

Шалке 04 инкасира 20-та загуба от началото на сезона и вече е въпрос на кръг или два изпадането на доскорошния редовен участник в Шампионската лига в долната дивизия да стане факт. Този път "кралскосините“ бяха разбити с 0:4 на гости на Фрайбург. Шалке е на 18-то място с унизителните 13 точки, което пет кръга преди края на кампанията е на 14 от спасението. Раман, Настасич и Бужелаб са контузени.

Прогноза: Арминия Билефелд – Шалке 04 1:1


Айнтрахт Франкфурт – Аугсбург
Дата: 20.04.2021 г.
Час: 19:30

След три поредни победи в първенството, коравият отбор на Айнтрахт си намери майстора. В предишния кръг "орлите“ бяха разбити с 0:4 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Поражението остави играчите на Адолф Хютер на 4-ото място, като Айнтрах е с 53 точки, с четири повече от преследвача Борусия Дортмунд. Хинтерегер и Туре са извън сметките на домакините.

Аугсбург пък записа нулево реми при домакинството си на новака Арминия Билфелд. С добавената точка баварците имат общо 33 и се намират на 11-то място в класирането. Калиджури и Кедира са наказани, а Гувелеу е контузен.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Аугсбург 3:0


Борусия Дортмунд – Унион Берлин
Дата: 21.04.2021 г.
Час: 21:30

Борусия Дортмунд постигна втора поредна победа в Бундеслигата и благодарение на грешната стъпка на Айнтрахт надеждите на "жълто-черните“ за място в Топ 4 отново са живи. Този път вестфалци направиха обрат у дома за крайното 4:1 срещу Вердер. BVB продължава а е на 5-то място, като има 49 точки, което е с четири по-малко от Айнтрахт. В лазарета на Дортмунд са Санчо, Витцел, Мукоко, Загаду и Дилейни.

Отборът на Унион Берлин записа едва трета победа за последните си десет мача в първенството. В предишния кръг "железните“ се наложиха с 2:1 у дома над Щутгарт. Столичани са 8-ми и имат 43 точки, като възпитаниците на Урс Фишер гонят участие в европейските клубни турнири. Авони и Бекер са аут.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Унион Берлин 3:1


Хофенхайм – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 21.04.2021 г.
Час: 21:30

Хофенхайм записа пети последователен двубой без победа. В последния си мач от Бундеслигата "сините“ извъртяха второ поредно нулево реми. Този път Хофе подели точките на гости на амбициозния РБ Лайпциг. Клубът от Зинсхайм е с 32 пункта и е 12-ти в подреждането. Грилиш, Акпогума, Вогт, Гайгер и Бичакчич са контузени.

Борусия Мьонхенгладбах записа трета победа за последните си пет мача в шампионата. Този път "жребчетата“ се разправиха с борещия се за място в Шампионската лига тим на Айнтрахт за крайното 4:0. Играчите на Марко Розе вече имат 43 точки и са на 7-ма позиция в таблицата. Хофман и Щиндъл са аут.

Прогноза: Хофенхайм – Борусия Мьонхенглабах 0:2


Щутгарт – Волфсбург
Дата: 21.04.2021 г.
Час: 21:30

Новакът Щутгарт записа втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг "швабите“ отстъпиха с 1:2 на гости на Унион Берлин. Поражението остави хората на Пелегрино Матарацо с 39 точки, като явно южняците доиграват сезона, тъй като са на 10-то място в класирането. Мангала, Гонсалес и Уамангитука са в лазарета на домакините.

Устремилият се към участие в Шампионската лига наесен състав на Волфсбург инкасира втора поредна загуба. Този път "вълците“ отстъпиха с 2:3 у дома от шампиона Байерн Мюнхен. Селекцията на Оливер Гласнер остава на 3-то място в подреждането, като е с 54 точки. Отавио и Мбабу са наказани, а с контузии са Гилаводжи и Щефен.

Прогноза: Щутгарт – Волфсбург 1:2


Вердер Бремен – Майнц 05
Дата: 21.04.2021 г.
Час: 21:30

Бъдещето на Вердер в елитната дивизия все е още е под въпрос, след като в предишния кръг северняците допуснаха пета последователна загуба. Този път "бременските музиканти“ допуснаха обрат и паднаха с за втори пореден кръг с 1:4, само че този път на гости на Борусия Дортмунд. Вердер е на 13-то място и е с 30 точки, като засега е на четири пункта от първия от отборите под чертата. Топрак и Фюлкруг са контузени.

Намиращият се в подем Майнц 05 трябваше да домакинства на един от преките конкуренти в борбата за оцеляване – Херта Берлин, но заради няколко случая на заразени с COVID-19 в редиците на столичани двубоят беше отложен. Така "червените“ остават с 28 точки и са на 14-то място. Буркард и Бросински са аут за гостите.

Прогноза: Вердер Бремен – Майнц 05 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
345