Байерн може да сбърка срещу вълците


Н. Атанасов

Байерн може да сбърка срещу вълците

Волфсбург – Байерн Мюнхен
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 17.04.2021 г.
Час: 16:30

Серията от три поредни победи на Волфсбург приключи преди седмица, когато "вълците“ паднаха с 3:4 на гости на Айнтрахт. Въпреки поражението, възпитаниците на Оливер Гласнер запазват заеманото от тях 3-то място, като са с 54 точки.

Аут за домакините са Щефен и Арнолд.

Байерн Мюнхен стигна до само 1:1 в домакинството си на Унион Берлин, с което преднината на върха на баварците се стопи на само пет точки шест кръга преди края на шампионата. Ханзи Флик бе дал почивка на част от титулярите преди реванша срещу ПСЖ. 18-годишният Джамал Мусиала беше един от най-добрите на терена и справедливо точно той откри резултата в средата на второто полувреме, когато беше намерен от Томас Мюлер. Пет минути преди края на редовното време Маркус Ингвартсен оформи крайното 1:1. След бързо хвърлен тъч Роберт Андрич напредна отляво и пусна топката към Ингвартсен, който успя да намери път за нея към мрежата зад Мануел Нойер.

Така Байерн е с 65 точки, с пет повече пред РБ Лайпциг. За баварците остана да се надяват на нов триумф в Бундеслигата, тъй като през седмицата бяха детронирани като шампиони на Европа. Байерн спечели реванша срещу ПСЖ с 1:0, но напуска заради допуснати повече голове на собствен терен.

Не е изключено отпадането от най-престижния клубен турнир да повлияе на мотивацията на баварците, а също и фактът, че предстоящият съперник се наслаждава на силна кампания.

Отсъстващи за визитата на Волфсбург са Левандовски, Коща, Толисо и Сюле.

Прогноза: Волфсбург – Байерн Мюнхен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Ханзи Флик)
 
Нойер
   
Павар
Боатенг
Алаба
Дейвис
Кимих
Мартинес
Коман
Мюлер
Сане
Чупо-Мотинг
Вегхорст
Отавио
Шлагер
Герхард
Филип
Баку
Русийон
Лакроа
Брукс
Мбабу
   
Кастеелс
 
Волфсбург (Оливер Гласнер)

Обоснована прогноза: Волфсбург - Байерн Мюнхен 1:1

  Сподели
244