Анонс на 21-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 21-ия кръг в Бундеслигата

В този кръг ще се изиграе едно от големите областни дербита в Германия. Става въпрос за рурското дерби между Дортмунд и Шалке. През тази година двата отбора се представят по коренно различен начин. Миньорите, които отделиха доста средства за нови състезатели, се намират чак на 11-о място във временното подреждане. Черно-жълтите пък играят много силно и постоянно, като имат 11 точки аванс пред втория Леверкузен на върха в таблицата. Челната тройка се допълва от шампиона Байерн, който изостава с 14 пункта от дортмундци. В дъното на класирането са Щутгарт и Гладбах.

Доста изненадващо Вердер се намира в опасна близост до тази зона. Зелено-белите се свлякоха до 15-ата позиция, след като паднаха от Байерн с 1:3 в топмача от миналия рунд. В другите две по-интересни срещи от него Леверкузен се справи с Хановер (2:0), Дортмунд пък победи Волфсбург с класически резултат.

Тази седмица, освен дербито на областта Рур, няма кой знае колко интригуващи двубои. Все пак мачовете Кьолн - Байерн и Майнц - Вердер могат също да ни предложат вълнуващи събития.

Дортмунд - Шалке

04.02.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "Сигнал-Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Михаел Вайнер


Дуелът между Дортмунд и Шалке е добър аргумент да пропуснете петъчното излизане и да си останете вкъщи. Атмосферата около тези срещи е просто невероятна. Можем да бъдем сигурни, че и този път това ще бъде така. Изпълненият до краен предел "Сигнал-Идуна Парк" е място, на което дортмундци и гелзенкирхенци са изнасяли завладяващи представления.

В тези двубои винаги има за какво да се играе, а този път залогът е наистина огромен. Черно-жълтите, които са убедителен водач във временното класиране, ще се стремят да продължат силните си изяви, като победят кралскосините. Един успех над областния съперник ще даде още повече увереност на футболистите на Юрген Клоп.

От друга страна, Шалке трябва да трупа точки, тъй като изостава с цели девет от зона Лига Европа. Както неведнъж съм споменавал през този сезон, едно евентуално неучастие в Европа ще струва доста скъпо на клуба, спонсориран от Газпром.

От тази гледна точка напрежението в лагера на гостите е по-голямо. Те също така не успяха да спечелят генералната репетиция преди рурското дерби. Хората на Феликс Магат отстъпиха с 0:1 на Хофенхайм. Дортмунд обаче взе с отличен последното препитване преди важния тест. Лидерът би убедително Волфсбург с 0:3.

Въпреки това домакините трябва да се настроят за здрава битка, защото гостите ще искат да се отпушат в тазвечершния мач.

За тяхна радост единствено Кристоф Моритц няма да може да играе в двубоя, тъй като е контузен.

Далеч по-големи са кадровите проблеми, които Клоп трябва да превъзмогне. Наставникът ще трябва да се лиши от услугите на четирима основни футболисти: Невен Суботич, Шинджи Кагава, Себастиан Кел и Патрик Овомойела.

Този факт обаче не е толкова тревожен за дортмундци, защото те разчитат главно на колективни, а не на индивидуални действия.

На няколко пъти през този сезон Дортмунд реализира голове след чудесно организирани акции. Отборът е свеж, действа бързо и агресивно. Именно в този аспект Дортмунд има предимство спрямо Шалке. Като добавим и това, че победата с 1:3 от есента ще даде допълнителен тласък на черно-жълтите, то те биха изглеждали съвсем закономорен победител в 137-ото рурско дерби.

Коефициенти от bet365:

Дортмунд - 1.61
Равен - 3.80
Шалке - 5.50


Прогноза: Дортмунд - Шалке 2:0

 

Кьолн - Байерн

05.02.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Феликс Цвайер

В близкото минало двубоите между Кьолн и Байерн имаха по-различен характер. Тогава както козлите, така и червените бяха сред водещите тимове в Бундеслигата.

В последните години обаче Кьолн се лъкатуши между първия и втория ешелон, като и през този сезон отборът ще трябва да се бори здраво, за да се спаси от изпадане.

Хората на Франк Шефер се намират едва на 16-а позиция във временното класиране, изоставайки с три пункта от спасителния бряг.

От друга страна, баварците заемат трето място в таблицата. Изоставането им от първия Дортмунд обаче е внушително - цели 14 точки.

В последния кръг Байерн пречупи Вердер (1:3), докато Кьолн загуби с 3:0 от Санкт Паули.

Големият фаворит в този мач са гостите, но това не означава, че те ще стигнат лесно до победата. Спомняме си добре, че първият двубой между двата тима през този сезон завърши при равенство 0:0. Така че, дори баварците да спечелят, то ще бъде с малко.

Коефициенти от bet365:

Кьолн - 7.00
Равен - 4.33
Байерн - 1.44

Прогноза: Кьолн - Байерн 1:2

 

Хановер - Волфсбург

05.02.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: Гуидо Винкман

Това е двубой между два отбора от провинцията Долна Саксония. В момента може би само това е единствената прилика между Хановер и Волфсбург. Подопечните на Мирко Сломка играят много добре досега през сезона. Логично те заемат пето място във временното класиране. Вълците обаче са едва 12-и, намирайки се на цели 11 точки от местата, даващи право на участие в евротурнирите. В предния рунд Волфсбург преклони глава пред Дортмунд (0:3). Хановер също претърпя поражение - 2:0 от Леверкузен.

Хановерци имат леко предимство най-вече заради доброто състояние, в което се намират. Факторът домакинство е още един плюс за тях.

От своя страна, вълците разполагат с по-качествени състезатели, което може би ще им помогне да вземат нещо от гостуването си на "АВД-Арена".

Коефициенти от bet365:

Хановер - 2.50
Равен - 3.30
Волфсбург - 2.75

Прогноза: Хановер - Волфсбург 1:1

 

Хофенхайм - Кайзерслаутерн

05.02.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Петер Зипел

Осмият срещу тринайсетия във временното подреждане. Хофенхайм би Шалке с 0:1 в предишния кръг, докато Кайзерслаутерн понесе загуба от Майнц (0:1). Хофенхаймци като че ли почват да преодоляват напускането на Ралф Рангник. През тази седмица неговият заместник Марко Пецаюоли подписа договор до 2014 г. През зимния трансферен прозорец тимът привлече и трима нови играчи в лицето на Райън Бабел, Едсон Браафхейд и Давид Алаба.

Тези ходове показват ясно, че тимът ще се бори за класиране в Европа, така че той има всички шансове да се поздрави с успех срещу лаутерите.

Коефициенти от bet365:

Хофенхайм - 1.80
Равен - 3.60
Кайзерслаутерн - 4.33

Прогноза: Хофенхайм - Кайзерслаутерн 2:1


Майнц - Вердер

05.02.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: Маркус Шмидт

Доста любопитна среща. Докато Майнц се задържа в челото на класирането, то Вердер затъва все повече. Миналата седмица бременци загубиха с 1:3 ключовия дуел с Байерн. От своя страна, момчетата на Томас Тухел спечелиха с 0:1 срещу Кайзерслаутерн. Те не са един от най-силните домакини в лигата, но пък Вердер е третият най-слаб гост в шампионата - едва шест спечелени точки от десет гостувания.

От тази гледна точка шансовете на гостите да запишат победа не изглеждат особено големи. Така че в този случай най-надеждният знак е хиксът.

Коефициенти от bet365:

Майнц - 2.40
Равен - 3.40
Вердер - 2.80

Прогноза: Майнц - Вердер 2:2

 

Нюрнберг - Леверкузен

05.02.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Кнут Кирхер

В предишния рунд Леверкузен спечели с 2:0 срещу Хановер и благодарение на това запази втората си позиция в таблицата. В този кръг аспирините са гост на Нюрнберг, който се представя на ниво през текущата кампания. Състезателите на Дитер Хекинг се изкачиха до десетото място, след като в предходния рунд се наложиха над Хамбургер с 2:0. Очевидно леверкузенци ще трябва да хвърлят доста усилия, за да победят в утрешния двубой.

Тимът регистрира два поредни успеха и при формата, в която се намира, има добра възможност да продължи победната си серия.

Коефициенти от bet365:

Нюрнберг - 3.40
Равен - 3.40
Леверкузен - 2.10

Прогноза: Нюрнберг - Леверкузен 1:3

 

Гладбах - Щутгарт

05.02.2010 г., 19:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Торстен Кинхьофер

Изключително важен мач и за двата тима. Гладбах и Щутгарт се намират в дъното на класирането, което значи само едно: нуждата от точки е много голяма. В миналия рунд кончетата измъкнаха ценен успех с 0:1 срещу Айнтрахт. Това бе четвъртата победа за Гладбах през настоящия сезон. Интересно е да се отбележи, че тези четири успеха са постигнати далеч от дома. От досегашните си десет домакинства отборът има едва три спечелени пункта.

Той ще се опита да счупи каръка в жизнено важния двубой с швабите, които в последния рунд се препънаха у дома срещу Фрайбург (0:1).

Що се касае до крайния изход от срещата, всичко друго, освен победа, ще бъде равно на самоубийство за двата отбора. Сигурен съм, че ни очаква една истинска битка за успеха. Кой ще излезе като победител от нея, трудно може да се прогнозира, но е факт, че Щутгарт има по-голям опит, който в такива ситуации играе решаващо значение.

Коефициенти от bet365:

Гладбах - 2.87
Равен - 3.30
Щутгарт -  2.40

Прогноза: Гладбах - Щутгарт 0:1


Хамбургер - Санкт Паули

06.02.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех-Арена", Хамбург

Големият срещу малкия брат от Хамбург. Хамбургер, който играе играе ролята на големия брат, не оправдава предварителните очаквания, като заема едва седма позиция в таблицата. Предната седмица хамбургци паднаха с 2:0 от Нюрнберг и с това се отдалечиха на четири точки от зона Лига Европа. Малкият брат, Санкт Паули, пък победи с класическото 3:0 Кьолн. По този начин футболистите на Холгер Станиславски се изкачиха до 14-ото място във временното класиране.

Въпреки това Хамбургер е отборът, който има по-големи шансове да спечели неделната среща. Тимът натрупа вече цели осем загуби, затова в неделя няма място за грешки.

Коефициенти от bet365:

Хамбургер - 1.61
Равен - 3.80
Санкт Паули - 5.50

Прогноза: Хамбургер - Санкт Паули 3:0

 

Фрайбург - Айнтрахт

06.02.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург

Фрайбург не спира със стабилните си изяви. В предходния кръг южняците победиха Щутгарт с 0:1. В момента те са шести във временното подреждане, намирайки се само на точка зад местата, осигуряващи излаз към Европа. Айнтрахт също се представя добре дотук през кампанията. Въпреки че орлите загубиха с 0:1 от Гладбах в предния рунд, те останаха на деватата позиция.

Техният противник Фрайбург ще стори всичко възможно, за да продължи положителната тенденция. Като вземем под внимание добрите резултати, които хората на Робин Дут постигат пред собствени трибуни, можете да заложите на единицата.

Коефициенти от bet365:

Фрайбург - 2.10
Равен - 3.40
Айнтрахт -  3.40

Прогноза: Фрайбург - Айнтрахт 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
56