Резервите на Байерн се провалиха, Лайпциг без проблеми срещу Вердер


FUTBOL-TV

Резервите на Байерн се провалиха, Лайпциг без проблеми срещу Вердер

Байерн Мюнхен стигна до само 1:1 в домакинството си на Унион Берлин, с което преднината на върха на баварците се стопи на само седем точки шест кръга преди края на шампионата.

Ханзи Флик бе дал почивка на част от титулярите преди реванша срещу ПСЖ. Освен това тимът от "Алианц Арена" има и сериозни проблеми с контузени, като извън строя са Роберт Левандовски, Серж Гнабри, Люка Ернандес, Леон Горецка и други, а Алфонсо Дейвис бе наказан.

18-годишният Джамал Мусиала беше един от най-добрите на терена и справедливо точно той откри резултата в средата на второто полувреме, когато беше намерен от Томас Мюлер. 

Пет минути преди края на редовното време Маркус Ингвартсен оформи крайното 1:1. След бързо хвърлен тъч Роберт Андрич напредна отляво и пусна топката към Ингвартсен, който успя да намери път за нея към мрежата зад Мануел Нойер.

В същото време РБ Лайпциг разби Вердер Бремен като гост с 4:1 и се доближи на само пет точки зад Байерн. Баварците са лидер с 65, а Лайпциг вече събра 60 след 28 изиграни кръга.

  Сподели
284