Байерн гледа уверено към поредна титла


Н. Атанасов

Байерн гледа уверено към поредна титла

Байерн Мюнхен – Унион Берлин
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 16:30

Байерн Мюнхен записа минимална, но доста важна победа с 1:0 при гостуването си на РБ Лайпциг в дербито на 27-ия кръг в Бундеслигата. Така баварците дръпнаха със 7 точки на върха и едва ли някой допуска, че може да изпусне първото място в оставащите седем кръга до края. В герой за тима на Ханзи Флик се превърна Леон Горецка, който вкара единствения гол. Той падна в 38-ата минута след асистенция на Томас Мюлер.

Така Байерн постигна пета поредна и общо 20-та победа до момента на сметката си. Баварците имат общо 64 пункта и вече са убедителен лидер в таблицата.

През седмицата защитаващият трофея си от Шампионската лига тим на Байерн допусна неприятна загуба с 2:3 у дома от ПСЖ в първи 1/4-финал от турнира, а двубоят бе повторение на финала от миналогодишното издание на надпреварата. Така баварците със сигурност ще гледат повече за реванша в Париж, отколкото към предстоящия двубой, който се очаква да спечелят с лекота.

Левандовски, Коща, Толисо, Дейвис и Гнабри са аут. Горецка и Сюле може би ще получат допълнителна почивка.

Унион записа 12-то равенство от началото на сезона, като по този показател "железните“ са лидер. Този път играчите на Урс Фишер поделиха точките в градското столично дерби срещу Херта за крайното 1:1.

Унион има 39 точки и е на 7-ма позиция в класирането, като берлинчани са с реални шансове за място в Лига Европа наесен.

Аут за тежката визита в Мюнхен са Даяку, Бекер, Уджа и Авони.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Унион Берлин 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Унион Берлин (Урс Фишер)
 
Луте
   
Фридрих
Нохе
Шлотербек
Тримел
Андрих
Гентнер
Ингвартсен
Риерсон
Муса
Крузе
Чупо-Мотинг
Мусиала
Мюлер
Коман
Алаба
Кимих
Ернандес
Мартинес
Боатенг
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Ханзи Флик)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Унион Берлин 3:1

  Сподели
238