Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Хофенхайм
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:30

Отборът на Аугсбург допусна втора поредна загуба далеч от дома и общо 13-та до момента. В предишния кръг баварците отстъпиха с 0:2 от Фрайбург. Играчите на Хайко Херлих са 13-ти и имат 29 точки, като засега са на шест от опасната зона. Нидерлехнер, Йенсен и Яго са контузени.

Хофенхайм е много непостоянен през текущата кампания. Преди паузата за националните отбори "сините“ записаха второ последователно поражение в Бундеслигата, отстъпвайки с 1:2 у дома от борещия се за оцеляване състав на Майнц 05. Хофе е 11-ти и има 30 пункта. Стафилидис, Нордвайт, Гайгер, Бичакчич и Хюбнер са в лазарета на гостите.

Прогноза: Аугсбург – Хофенхайм 1:1


Байер Леверкузен – Шалке 04
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен продължава да се отдалечава от топ 4 и местата, даващи право на участие в Шампионската лига. В предишния кръг "аспирините“ инкасираха втора поредна загуба и общо осма до момента. Този път Байер падна с 0:3 на гости от борещия се за оцеляване Херта, а поражението доведе до раздяла с треньора Петер Бош. Засега начело на Леверкузен е Ханес Волф, който намира отбора на 6-то място с актив от 40 точки. Диаби, Синкгравен, Фосу-Менса, Бендер, Баумгартлингер и Ариас са аут.

Шалке 04 няма победа вече 11 поредни кръга, като "кралскосините“ продължават да са фаворит за отпадане във Втора Бундеслига. В последния си мач "миньорите“ бяха надиграни с 0:3 като домакини на Борусия Мьонхенгладбах. Шалке остава на последното 18-то място и е с едва 10 точки. С контузии са Мендил, Бенталеж, Бужелаб, Настасич, Скржибски, Сане и Пасиенсия.

Прогноза: Байер Леверкузен – Шалке 04 2:1


Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд направи втора поредна грешна стъпка далеч от дома, като този път "жълто-черните“ се издъниха срещу малко очакван опонент в лицето на борещия се за оцеляване Кьолн. Двобуят завърши 2:2, а BVB се спаси от поражение в последните минути. Равенството не устройва хората на временния треньор Един Терзич, които продължава да се борят за място в Топ 4. В момента Дортмунд е на 5-то място с актив от 43 точки, което е с четири по-малко от предстоящия съперник. Витцел, Загаду, Санчо, Шмелцер и Мукоко са аут за домакините.

Амбициозният Айнтрахт прекъсна серия от три поредни мача без успех и преди почивката за световните квалификации "орлите“ разбиха с 5:2 Унион Берлин. Възпитаниците на Адолф Хютер са 4-ти с актив от 47 пункта. Хасебе е наказан, а с контузии са Аке, Маканда, Хинтерегер и Туре.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт 2:2


Майнц 05 – Арминия Билефелд
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:30

Майнц 05 постигна втора поредна победа и отново демонстрира непримиримост за мястото си в елитната дивизия. Този път "червените“ се наложиха с 2:1 на гости на Хофенхайм. Така Майнц се измъкна от зоната на изпадащите и тимът вече е на спасителната 15-та позиция с актив от 24 точки. Домакините не могат да си позволят отпускане, тъй като предстоящият съперник е на дистанция от едва два пункта.

Слабата домакинска серия на новака Арминия Билефелд продължи и в предишния кръг, когато "синьо-черните“ отстъпиха с 0:1 от РБ Лайпциг. Вестфалци се намират на предпоследното 17-то място и имат 22 точки. Аут за гостите са Пайпер, Клос, Брунер и Хорн.

Прогноза: Майнц 05 – Арминия Билефелд 2:0


Волфсбург – Кьолн
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:30

Коравият състав на Волфсбург записа втора поредна победа и общо осма за последните си десет мача в Бундеслигата. В предишния кръг "вълците“ се наложиха с 2:1 на гости на Вердер, като хората на Оливер Гласнер са все така 3-ти и имат 51 пункта. Отавио е наказан, а с травми са Брума, Понграчич и Щефен.

Гол в последната минута лиши Кьолн от подвиг срещу гранда Борусия Дортмунд и в крайна сметка двубоят завърши без победител за крайното 2:2. Това беше шести пореден мач за "козлите“ без победа, а след него клубът от едноименния град вече е под чертата, като заема 16-то място в подреждането и има 23 точки. Борнау е контузен за гостите.

Прогноза: Волфсбург – Кьолн 3:1


Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 21:30

Борусия Мьонхенгладбах прекъсна серията от четири поредни загуби и общо седем последователни кръга без успех. Любопитен факт е, че вестфалци изпаднаха в криза веднага след като стана ясно, че треньорът Марко Розе ще поеме съименника от Дортмунд от началото на следващия сезон. В предишния кръг Гладбах очаквано се наложи с 3:0 на гости на слабака Шалке 04. Тимът има 36 точки и е на 10-то място. Бенсебаини е наказан, а с контузии са Хофман, Мюсел и Виялба.

Фрайбург сложи край на серия от две последователни поражение в първенството и в предишния кръг южняците се наложиха с 2:0 у дома над Аугсбург. Играчите на Кристиан Щрайх са 8-ми и имат 37 точки. Хьофлер е наказан, а Питерсен е с коронавирусна инфекция.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург 3:2


Щутгарт – Вердер Бремен
Дата: 04.04.2021 г.
Час: 16:30

След пет поредни мача без загуба отборът на Щутгарт очаквано отстъпи с 0:4 при гостуването си на колоса Байерн Мюнхен. Поражението остави "швабите“ с 36 точки, а южняците са на 9-та позиция в колоната. Наставникът Пелегрино Матарацо не може да разчита на Уамангитука, Мангала, Ал Гадиоуи, Мола и Еглоф.

Вердер инкасира втора поредна загуба, като и този път поражението беше на терена на "бременските музиканти“. В предишния кръг северняците отстъпиха с 1:2 от Волфсбург и така Вердер е на 12-то място със своите 30 точки. Саргент е наказан, а с контузии са Велкович, Груев, Плогман и Цетерер.

Прогноза: Щутгарт – Вердер Бремен 1:1


Унион Берлин – Херта Берлин
Дата: 04.04.2021 г.
Час: 19:00

Коравият тим на Унион допусна първа загуба от пет кръга насам. Това се случи преди паузата за националните отбори, когато "железните“ отстъпиха с 2:5 като гости на Айнтрахт. Играчите на Урс Фишер са 7-ми и имат 38 точки, като все още са с реални шансове за място в Лига Европа. Аут за градското дерби са Муса, Гибелман, Бекер и Уджа.

Херта започва постепенно да си стъпва на краката и в предишния кръг "старата дама“ записа втора поредна домакинска победа. Този път столичани се наложиха с 3:0 над Байер Леверкузен. Така хората на Пал Дардай успяха да се измъкнат от зоната на изпадащите и вече са на 14-то място с 24 точки, но дистанцията от първия от отборите под чертата е само една точка. Дарида, Нетц и Льовен пропускат градския сблъсък.

Прогноза: Унион Берлин – Херта Берлин 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
237