Райола: Всички грешаха за Холанд


Н. Гавазов

Райола: Всички грешаха за Холанд

Агент Мино Райола призна, че е допуснал грешка, когато е решил да използва Борусия Дортмунд като преходен пункт за нападателя Ерлинг Холанд.

Холанд изненада мнозина през януари миналата година, като отхвърли интереса на Манчестър Юнайтед и премина от австрийския Ред Бул в Борусия.

Още в самото начало - включително наличието на клауза за обезщетение в договора - бе ясно, че Дортмунд ще се превърне в междинен етап за Ерлинг по пътя към някакъв топ клуб и сега Райола смята, че може веднага да отправи клиента си към по-голям клуб.

"Всички грешат за Холанд. Той се развива много по-бързо, отколкото всички са си представяли.

Холанд изпреварва развитието си. Той се движи предсрочно. Може би бях прекалено внимателен, когато казах: "О, не, нека първо отидем в Дортмунд, вместо да отидем там, където не знам къде".

Този човек - на 100 процента съм убеден в това, както всички са убедени - може да премине във всеки клуб, който пожелае. Той вече е достигнал това ниво.

И той можеше да го направи миналата година. Но може би миналата година някои отбори все още казваха: "О, той игра за Ред Бул, може ли да го направи в друг клуб?".

Той се развива по-бързо, отколкото си е представял. Така че, да, Холанд е на устата на всички", заяви Райола.

  Сподели
232