РБ Лайпциг: Това не е най-добрият вариант за Конате


Н. Гавазов

РБ Лайпциг: Това не е най-добрият вариант за Конате

Спортният директор на РБ Лайпциг Маркус Кроше коментира появилата се информация, че Ливърпул е близо до сключване на сделка за 21-годишния френски защитник на германския клуб Ибрахимa Конате.

"Не мога да кажа нищо по тази тема. Мисля, че това не е най-добрият вариант за Ибраhимa. Той има доста дълъг договор с РБ Лайпциг и знае какво означаваме за него и какво означава той за нас.

Миналата година нямаше късмет, тъй като имаше по-сериозна контузия, но тази година той е в добра форма и е изключително важен играч с много потенциал.

Искаме да му помогнем да се развива по-нататък, Лайпциг играе на международно ниво, имаме много добър отбор, така че не виждам причина той да напуска", заяви  Кроше.

Съобщава се, че Ливърпул ще плати на РБ Лайпциг за Конате 40 милиона евро. През сезон 2020/2021 Конате игра в 9 мача от германското първенство и вкара 1 гол. Ибрахим се премести в лагера на "биковете"  през лятото на 2017 г. като свободен агент. Предишният му и единствен клуб на висше ниво бе френският Сошо. От 2019 г. Конате е призован във френския младежки отбор.

  Сподели
314