Байерн ще триумфира за 12-ти пореден път в Бремен


Н. Атанасов

Байерн ще триумфира за 12-ти пореден път в Бремен

Вердер БременБайерн Мюнхен
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 13.03.2021 г.
Час: 16:30

Вердер вече е по-спокоен, тъй като северняците нямат загуба в три поредни кръга, като това позволи на хората на Флориан Кофелд да се отдалечат на 11 пункта от зоната на изпадащите. За отминалата седмица "бременските музиканти“ изиграха два мача, като първо направиха 1:1 на гости на Кьолн, а преди няколко в отложен двубой се наложиха с 2:0 при визитата си на Арминия Билефелд.

Вердер се намира на 12-та позиция в колоната и е с 30 точки. Аут за домакините е Фрийдъл, а Фюлкруг и Ерас са под въпрос.

Байерн Мюнхен се наложи над Борусия Дортмунд с 4:2 в дербито на германския футбол, което бе от програмата на 24-ия кръг на Бундеслигата. Срещата започна отлично за гостите, които водеха с 0:2 след само 10 минути игра. В 26-ата минута Байерн намали чрез Левандовски, който реализира след пас на Сане - 1:2"Жълто-черните" не успяха да се приберат на почивка с гол аванс, тъй като в 44-ата минута Лева вкара втори гол, този път от дузпа. Баварците стигнаха до успеха в края на мача. В 88-ата минута Горетцка се разписа за 3:2, но гостите протестираха, защото секунди преди това тяхна атака беше спряна - според тях с нарушение срещу Джан. Голът бе зачетен, а малко след това Левандовски се разписа още веднъж, оформяйки крайното 4:2.

Левандовски е вкарал 20 гола в 14 мача срещу Борусия Дортмунд. Нито един играч в историята на Бундеслигата не е вкарал повече голове срещу тях. Левандовски изигра 23 мача през този сезон, в които вкара 31 гола и предостави 6 асистенции.

С постигнатия 17-ти успех от началото на сезона Байерн запази лидерската си позиция, като баварците имат 55 точки и са с две повече от РБ Лайпциг.

Контузени за гостите са Коща, Толисо и Павар.

Байерн Мюнхен е във впечатляваща серия от 11 поредни победи в първенството като гост на Вердер. За последното баварците не спечелиха край река Везер през 2009 г., а последният домакински успех на северняците над Байерн е през 2006 г. с 3:1.

Прогноза: Вердер Бремен – Байерн Мюнхен 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Ханзи Флик)
 
Нойер
   
Сюле
Боатенг
Алаба
Дейвис
Кимих
Горецка
Коман
Мюлер
Сане
Левандовски
Саргент
Рашица
Егещайн
Мьовалд
Шмид
Аугустинсон
Селасие
Грос
Велкович
Топрак
   
Павленка
 
Вердер Бремен (Флориан Кофелд)

Обоснована прогноза: Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 0:2

  Сподели
328