Колер: Алаба напуска Байерн заради пари


Н. Гавазов

Колер: Алаба напуска Байерн заради пари

Бившият защитник на Байерн Мюнхен, световен и европейски шампион, носителят на Купата на Шампионската лига Юрген Колер сподели мнението си за напускането на защитника Давид Алаба.

"Напускането няма да е крачка назад за Алаба, въпреки че клубът е сред първите три в света. Той напуска Байерн за пари и аз го разбирам. Той е на 28 години и иска дългосрочен договор.

По едно време се преместих от Байерн в Ювентус също заради пари. Разбира се, преходът бе от полза по отношение на личностното развитие, но това не бе първата ми мисъл. Знам, че ако бях казал това, щях да изглеждам красива в очите на другите. Кариерата на футболиста е кратка, така че разбирам напълно Алаба", заяви Колер.

Настоящият договор на Давид Алаба с Байерн Мюнхен е до 30 юни 2021 година. Защитникът отбеляза два гола и една асистенция в 22 мача от германската Бундеслига през този сезон. По-рано австриецът няколко пъти отхвърли предложението на Байерн за нов договор, след което от клуба заявиха, че няма да правят нови опити за удължаване на договора с играча.

  Сподели
110