Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата

Шалке 04 – Майнц 05
Дата: 05.03.2021 г.
Час: 21:30

Шалке 04 все повече затъва към посока Втора Бундеслига и едва ли са останали много хора, които да вярват, че отборът е способен на чудо. Този път "кралскосините“ претърпяха унижение с 1:5 на гости на новака Щутгарт, за да инкасират 16-та загуба от началото на сезона. "Миньорите“ са на последното 18-то място и са с незавидните 9 точки. Контузени за домакините са Лудевиг, Бужелаб, Ферман, Скржибски, Хунтелаар, Пасиенсия, Сане, Настасич и Ибишевич.

Майнц 05 също е в зоната на изпадащите, но "червените“ са с реални шансове да запазят елитния си статут. Въпреки това, Майнц падна с 0:1 в предишния кръг при домакинството си на Аугсбург. Тимът е на предпоследното 17-то място с актив от 17 точки и е на една от спасението. Аут за гостите са Фернандесш и Куайсон.

Прогноза: Шалке 04 – Майнц 05 1:2


Борусия Мьонхенгладбах – Байер Леверкузен
Дата: 06.03.2021 г.
Час: 16:30

Иначе амбициозният състав на Борусия Мьонхенгладбах записа пети пореден мач без победа в първенството и в втора поредна загуба. Преди седмица "жребчетата“ пропиляха комфортен аванс от 2:0 при гостуването си на РБ Лайпциг, за да загубят с 2:3. Интересен факт е, че лошата серия на Гладбах започна веднага след като стана ясно, че треньорът Марко Розе от следващия сезон ще поеме съименника от Дортмунд. В момента вестфалци са 9-ти и имат 33 точки на сметката си. Дукуер, Мюсел и Стиндъл са аут за домакините.

Байер Леверкузен, който също е с амбиции, няма победа в три последователни кръга. В последния от тях "аспирините“ отстъпиха с 1:2 у дома от Фрайбург. Селекцията на Петер Бош остава с 37 точки и е на 6-то място в колоната, като е на пет пункта от Топ 4 и местата, които дават право на участие в Шампионската лига. Ариас, Бейли, Баумгартлингер, Бендер, Фосу-Менса, Храдецки, Паулиньо, Синкгравен и Виртц пропускат предстоящия двубой.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Байер Леверкузен 2:1


Айнтрахт Франкфурт – Щутгарт
Дата: 06.03.2021 г.
Час: 16:30

Полетът на "орлите“ от Айнтрахт беше прекършен в предишния кръг, когато играчите на Адолф Хютер допуснаха малко очакван обрат на гости на Вердер за крайното 1:2. Така изключителната серия на Айнтрахт, която го изкачи в зона "Шампионска лига“, заемайки 4-то място, с 42 точки, прекъсна на 11 поредни мача без поражение, в която "орлите“ записаха девет успеха и две ремита. Бьорднер е аут за домакините.

Новакът Щутгарт постигна втори пореден успех в Бундеслигата и в предишния кръг "швабите“ развинтиха последния в класирането Шалке 04 за крайното 5:1. Възпитаниците на Пелегрино Матарацо са 10-ти и имат 32 пункта. Еглоф, Гонсалес, Мола и Томи са с травми за гостите.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Щутгарт 3:2


Фрайбург – РБ Лайпциг
Дата: 06.03.2021 г.
Час: 16:30

Фрайбург записа едва втора победа далеч от дома за настоящата календарна година, след като в предишния кръг южняците се наложиха с 2:1 на гости на коравия тим на Байер Леверкузен. С добавените три точки хората на Кристиан Щрайх имат общо 34 и са на 8-мо място в таблицата. Аут за домакините са Флекен и Квон.

РБ Лайпциг постигна голям обрат за крайното 3:2 у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах. Драматичният успех за "червените бикове“ дойде след победен гол в добавеното време на двубоя, като по този начин възпитаниците на Юлиан Нагелсман продължават да мечтаят за титла. Лайпциг е на 2-ото място в подреждането, с актив от 50 пункта, което е с две точки по-малко спрямо лидера Байерн. Лаймер, Орбан, Сабицер и Собосалай са отсъстващи за гостите.

Прогноза: Фрайбург – РБ Лайпциг 2:3


Херта Берлин – Аугсбург
Дата: 06.03.2021 г.
Час: 16:30

Лошата серия на Херта продължи и в предишния кръг, когато "старата дама“ записа девети пореден двубой без победа. С тази поредица от мачове столичани допуснаха седем загуби и две равенства. В последния си мач Херта падна с 0:2 от коравия състав на Волфсбург, а Пал Дардай все още чака първа победа след повторното си завръщане начело на берлинчани. Херта се намира на спасителното 15-то място с актив от 18 точки единствено заради по-добрите си показатели спрямо Арминия Билефелд, който обаче е с мач по-малко. Боята, Кедира, Куня и Радонич са отсъстващи за домакините.

Аугсбург постигна важна победа в борбата за оцеляване и първа от четири кръга насам. Преди седмица баварците се наложиха с 1:0 на гости на Майнц 05. Така клубът от едноименния град събра 26 точки и е на 13-то място в колоната. Финбогасон, Яго и Йенсен пропускат визитата в столицата.

Прогноза: Херта Берлин – Аугсбург 1:1


Хофенхайм - Волфсбург
Дата: 06.03.2021 г.
Час: 16:30

Хофенхайм записа шесто равенство от началото на сезона, след като в предишния кръг "сините“ поделиха точките с Унион Берлин за крайното 1:1. Така Хофе има общо 27 и е на 11-то място в таблицата. Акпогума, Белфодил, Бичакчич, Гачинович, Гайгер, Хюбнер, Нордвайт, Пош и Стафилидис са в лазарета на домакините.

Волфсбург няма загуба вече в девет поредни кръга, като "вълците“ са в серия от шест успеха и три равенства. В последния си мач възпитаниците на Оливер Гласнер очаквано се наложиха с 2:0 у дома над Херта. Така Волфсбург продължава уверено да преследва курса по посока групите на Шампионската лига и е на 3-то място с актив от 45 точки. Понграчич е наказан за гостите.

Прогноза: Хофенхайм – Волфсбург 1:2


Кьолн – Вердер Бремен
Дата: 07.03.2021 г.
Час: 16:30

Отборът на Кьолн допусна трета поредна загуба. В предишния кръг "козлите“ очаквано не успяха да окажат каквато и да е съпротива при гостуването им на Байерн Мюнхен и бяха разбити за крайното 1:5. Играчите на Маркус Гисдол остават с 21 точки, като са само на три от опасната зона, заемайки 14-то място. Андерсон, Борнау, Чичос и Кайнц са аут за "козлите“.

Вердер прекъсна серията от три поредни мача без успех и в предишния кръг "бременските музиканти“ стигнаха до малко очакван обрат срещу намиращия се във великолепна форма тим на Айнтрахт за крайното 2:1. След победата северняците имат 26 пункта и са 12-ти в подреждането. Наставникът Флориан Кофелд не може да разчита на Ерас и Плогман.

Прогноза: Кьолн – Вердер Бремен 0:1


Арминия Билефелд – Унион Берлин
Дата: 07.03.2021 г.
Час: 19:00

Новакът Арминия Билефелд допусна четвърта загуба за последните си пет мача в Бундеслигата. В предишния кръг "синьо-черните“ отстъпиха с 0:3 на гости на Борусия Дортмунд. Поражението остави вестфалския клуб с 18 точки, като Арминия е под чертата, заемайки 16-ото място в подреждането. Кунце е наказан за домакините.

Унион Берлин записа 10-то реми от началото на сезона. В последния си мач от шампионата "железните“ поделиха точките у дома срещу Хофенхайм за крайното 1:1. Играчите на Урс Фишер са с 34 точки и заемат 7-ма позиция в класирането, като столичани все още са с реални шансове за място в европейските клубни турнири наесен. Авони, Бекер и Уджа са контузени за домакините.

Прогноза: Арминия Биледелд – Унион Берлин 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
247