Байерн се развихри срещу Кьолн (видео)


FUTBOL-TV

Байерн се развихри срещу Кьолн (видео)

Байерн Мюнхен се наложи над Кьолн с 5:1 в среща от 23-ия кръг на Бундеслигата. На своя "Алианц Арена" - баварците и за миг не оставиха съмнения в класата си.

Европейският и световен клубен първенец изигра добро първо полувреме, в което Леон Горецка записа асистенции за попаденията на Ерик-Максим Чупо Мотинг и Роберт Левандовски. 

В 18-ата минута Чупо-Мотинг вкара първия си гол за този сезон, след като получи центриране от Горецка, надскочи бранител и откри - 1:0. В 34-ата минута Левандовски направи страхотна комбинация Горетцка, при която полякът подаде с пета на атакуващия халф, който пък елегантно преодоля бранител, за да изведе нападателя на отлична позиция в наказателното поле, а той преодоля Хорн за втори път.

Много груба грешка на "баварската" защита веднага след почивката не само върна Кьолн в мача (гол на Елис Скири), но и вярата на гостите. Това продължи до средата на втората част, когато Левандовски заби своя гол №28 в първенството този сезон. Серж Гнабри сложи точка на спора в края на мача, когато вкара два пъти в рамките на пет минути, а Горецка постигна "хеттрик" от асистенции.

С този страхотен успех Байерн събра 52 точки и води с пет на втория РБ Лайпциг, който играе довечера. Кьолн е 14-и с 21 пункта

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
146