Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата

Арминия Билефелд – Волфсбург
Дата: 19.02.2021 г.
Час: 21:30

Новакът Арминия Билефелд бе близо до това да хвърли бомбата на отминалия 21-ви кръг, но "синьо-черните“ на два пъти пропиляха аванс от два гола при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен и в крайна сметка двубоят завърши наравно – 3:3. Вестфалци са под чертата, като имат 18 точки и заемат 16-та позиция в подреждането. Доан е аут за домакините.

Серията от четири поредни победи за Волфсбург приключи преди седмица, но "вълците“ продължават да нямат загуба в седем последователни мача. Играчите на Оливер Гласнер завършиха 0:0 у дома срещу коравия Борусия Мьонхенгладбах. С добавената точка Волфсбург има общо 39 и е на 4-та позиция в подреждането. За гостите нямат отсъстващи футболисти.

Прогноза: Арминия Билефелд – Волфсбург 1:2


Кьолн – Щутгарт
Дата: 20.02.2021 г.
Час: 16:30

След две поредни победи, които стабилизираха изявите на Кьолн, "козлите“ допуснаха поражение в предишния кръг. Отборът от едноименния град отстъпи с 0:2 от намиращия се в много силна форма състав на Айнтрахт. Кьолн е на 14-то място и е с актив от 21 точки. Волф, Борнау, Андерсон и Кайнц са с травми.

Щутгарт пък завърши 1:1 у дома срещу Херта. По този начин "швабите“ имат 26 пункта и са на 10-то място в подреждането. Треньорът Пелегрино Матарацо не може да разчита на Гонсалес, Дидави, Кастро и Мола.

Прогноза: Кьолн – Щутгарт 1:1


Борусия Мьонхенгладбах – Майнц 05
Дата: 20.02.2021 г.
Час: 16:30

Борещият се за място в Топ 4 отбор на Борусия Мьонхенгладбах записа второ поредно равенство далеч от дома и вече в три последователни кръг "жребчетата“ нямат победа в Бундеслигата. Този път възпитаниците на Марко Розе завърши 0:0 на гости на Волфсбург. Вестфалци са 6-ти и има 33 пункта, като към момента са на шест точки от Топ 4. Тюрам и Закария са аут за домакините.

Майнц 05 пък осъществи подвиг, след като в последния си мач от първенството "червените“ губеха минута преди края от Байер Леверкузен с 0:2, но в крайна сметка тимът стигна до равенство 2:2. Въпреки спечелената точка, отборът е в зоната на изпадащите и е на предпоследното 17-то място с 14 точки.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Майнц 05 3:1


Фрайбург – Унион Берлин
Дата: 20.02.2021 г.
Час: 16:30

Коравият тим на Фрайбург не успя да спечели в трето поредно гостуването, като южняците направиха нулево реми на гости на Вердер. Играчите на Кристиан Щрайх имат 31 точки и са на 8-мо място в колоната. Хайнц и Шлотербек са контузени.

Унион е в нещо като криза и "железните“ нямат победа вече в пет поредни кръга. Столичани завършиха 0:0 у дома срещу последния Шалке 04. Селекцията на Урс Фишер е с 30 пункта и е на 9-то място в класирането. Шлотербек е наказан, а с травми са Бекер и Уджа.

Прогноза: Фрайбург – Унион Берлин 2:2


Шалке 04 – Борусия Дортмунд
Дата: 20.02.2021 г.
Час: 19:30

Намиращият се в жестока криза отбор на Шалке 04 записа второ поредно реми далеч от дома. Този път "кралскосините“ отмъкнаха точка при гостуването си на Унион Берлин за крайното 0:0. Въпреки това хората на Кристиан Грос продължават да са на последното 18-то място с едва 9 точки, като са на девет от спасението. Аут за големия регионален сблъсък са Настасич, Ут, Скризибски и Пасиенсия.

Борусия Дортмунд отново не се представи добре и завърши 2:2 срещу Хофенхайм в мач от 21-ия кръг на германската Бундеслига, игран на "Сигнал Идуна Парк". BVB може да са доволни и на точката, тъй като допуснаха обрат и бяха близо до поражението. Мястото на "жълто-черните“ в Топ 4 продължава да е под сериозна въпросителна и вестфалци са на 6-та позиция, като към момента са с 33 точки. С травми за дербито са Мюние, Витцел и Шмелцер.

Прогноза: Шалке 04 – Борусия Дортмунд 0:1


Аугсбург – Байер Леверкузен
Дата: 21.02.2021 г.
Час: 14:30

Аугсбург инкасира трета поредна и общо седма загуба за последните си 10 мача в първенството. Баварците отстъпиха с 1:2 на гости на РБ Лайпциг, а след това поражение възпитанците на Хайко Херлих са 13-ти и имат 22 точки. Йенсен и Яго са аут, а Финбогасон е под въпрос.

Байер Леверкузен водеше до 89-ата минута с 2:0 при домакинството си на намиращия се в зоната на изпадащите Майнц 05, но "аспирините“ се издъниха и допуснаха две попадения, за да добавят само точка на сметката си. Играчите на Петер Бош имат 36 пункта и са на 5-та позиция в подреждането, като са на три от Топ 4. Баумгартлингер, Беалараби и Паулиньо са контузени.

Прогноза: Аугсбург – Байер Леверкузен 1:2


Херта Берлин – РБ Лайпциг
Дата: 21.02.2021 г.
Час: 16:30

Херта прекъсна серията от четири поредни загуби, но столичани продължават да нямат победа вече в седем последователни мача. Пал Дардай пък все още търси първи успех след повторното си завръщане начело на "Старата дама“. В предишния кръг берлинчани направиха 1:1 на гости на Щутгарт, като в момента Херта е на 15-то място с актив от 18 точки. Радонич, Турунарига, Дилросун и Боята са контузени.

РБ Лайпциг записа трети пореден успех и в предишния кръг "червените бикове“ надвиха с 2:1 у дома Аугсбург. Селекцията на Юлиан Нагелсман има 44 точки и продължава да е на 2-ро място в подреждането, като Лайпциг изостава на пет пункта от лидера Байерн Мюнхен. Собосалай и Лаймер са контузени, а Форсберг е под въпрос.

Прогноза: Херта Берлин – РБ Лайпциг 0:2


Хофенхайм – Вердер Бремен
Дата: 21.02.2021 г.
Час: 19:00

Хофенхайм прекъсна серията от две поредни загуби, но "сините“ не успяха да спечелят, завършвайки 2:2 на гости на Борусия Дортмунд. Хофе стигна до пълен обрат, който не успя да запази. Тимът се намира на 12-та позиция е с 23 пункта. Вогт е наказан, а в лазарета на домакините са Крамарич, Нордвайт, Акпогума, Гайгер и Бичакчич.

Вердер записа второ поредно реми в Бундеслигата, като преди седмица северняците направиха 0:0 у дома срещу Фрайбург. "Бременските музиканти“ имат 23 точки и са на 11-то място в колоната. Наставникът Флориан Кофелд не може да разчита на Фрийдъл и Велкович.

Прогноза: Хофенхайм – Вердер Бремен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
253