Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата

Щутгарт – Майнц 05
Дата: 29.01.2021 г.
Час: 21:30

Новакът Щутгарт записа четвърта загуба за последните си шест мача в Бундеслигата и втора поред. Този път "швабите“ отстъпиха с 1:2 на гости на Фрайбург и то след допуснат обрат. Играчите на Пелегрино Матарацо остават с 22 точки и са на 10-то място в подреждането. Соса, Форстър, Ал Гадиоуи Еглоф са аут.

Борещият се за оцеляване тим на Майнц 05 записа едва втора победа в актива си от началото на сезона, като успехът за "червените“ бе повече от изненадващ. В предишния кръг Майнц срази с 3:2 у дома устремилия се към титлата състав на РБ Лайпциг, като отборът на два пъти изоставаше в резултата, но стигна до пълния комплект точки. Въпреки това, Майнц остава в зоната на изпадащите с 10 точки и е на предпоследното 17-то място. Кор, Мартинс и Кунде са контузени.

Прогноза: Щутгарт – Майнц 05 2:2


Борусия Дортмунд – Аугсбург
Дата: 30.01.2021 г.
Час: 16:30

Амбициозният отбор на Борусия Дортмунд допусна втора поредна загуба в Бундеслигата и общо седма от старта на кампанията. В предишния кръг "жълто-черните“ отстъпиха с 2:4 като гости на съименника си от Мьонхенгладбах. ВVВ са с 29 точки и вече са на 7-мо място в таблицата, като са на три пункта от Топ 4. Загаду, Вицел и Азар са контузени.

Аугсбург прекъсна серията от три последователни загуби, като в предишния кръг баварците спечелиха с 2:1 у дома над коравия Унион Берлин. Играчите на Хайко Херлих са 12-ти и са с 22 точки. Варгас и Фрамбергес са с травми.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Аугсбург 2:1


Айнтрахт Франкфурт – Херта Берлин
Дата: 30.01.2021 г.
Час: 16:30

Айнтрахт няма загуба вече в седем поредни кръга, като за тази поредица от двубои "орлите“ записаха пет успеха и две ремита. В предишния кръг хората на Адолф Хютер размазаха с 5:1 като гости новака Арминия Билефелд. Така Айнтрахт вече има 30 точки и са на 6-то място в класирането, като са с два пункта по-малко от Волфсбург, който е в Топ 4 и местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Ахе е контузен за домакините.

Херта допусна четвърта загуба за последните си шест мача в първенството и общо девета до момента. Този път "старата дама“ отстъпи с 1:4 у дома от Вердер Бремен, а след този двубой Бруно Лабадия бе уволнен. Сега начело на столичани се завърна Пал Дардай, който ще трябва да стабилизира изявите на Херта. Берлинчани са 14-ти и имат 17 точки, като са с две повече спрямо първия от отборите под чертата. Платенхарт, Дилросун и Льовен са контузени.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Херта Берлин 3:1


Унион Берлин – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 30.01.2021 г.
Час: 16:30

Борещият се за място в Топ 4 състав на Унион Берлин допусна втора поредна загуба и вече е на 4 точки от местата, които дават право на участие в Шампионската лига. Този път играчите на Урс Фишер паднаха с 1:2 от Аугсбург и така "железните“ остават с 28 точки, като са на 8-мо място в колоната. Тримел и Хюбнер са наказани, с контузии за столичани са Крузе, Уджа и Поянпало.

Възходът на Борусия Мьонхнегладбах от началото на настоящата календарна година продължи и преди седмица. Тогава "жребчетата“ записаха четвърти успех за пет мача, след като надиграха с 4:2 у дома съименника от Дортмунд. Играчите на Марко Розе са 5-ти и имат 31 пункта, като продължават да са активно замесени за борбата в Топ 4. Аут за вестфалци са Рейц и Лазаро.

Прогноза: Унион Берлин – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Вердер Бремен – Шалке 04
Дата: 30.01.2021 г.
Час: 16:30

Вердер пое глътка въздух и се отдалечи от опасната зона. В предишния кръг "бременските музиканти“ разбиха с 4:1 като гости Херта. Селекцията на Флориан Кофелд вече има 21 пункта и заема 13-то място в класирането. Селке, Мьовалд, Топрак, Фюлкруг и Аугустинсон са аут.

Сезонът вече е преполовен, а доскоро участващият в Шампионската лига отбор на Шалке 04 продължава да е кандидат № 1 за изпадане от елитната дивизия. В предишния кръг играчите на Кристиан Грос допуснаха 13-та загуба в актива си, като този път "кралскосините“ очаквано отстъпиха с 0:4 у дома от шампиона Байерн. Шалке остава на последното 18-то място с актив от едва 7 точки и засега е на 10 от спасителната 15-та позиция. Отсъстващи за предстоящия двубой са Лудевиг, Скржибски, Пасиенсия, Бенталеб, Колашинац, Рьонов и Ибишевич.

Прогноза: Вердер Бремен – Шалке 04 1:0


РБ Лайпциг – Байер Леверкузен
Дата: 30.01.2021 г.
Час: 19:30

РБ Лайпциг допусна трета загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг "червените бикове“ допуснаха шокираща загуба от намиращия се на предпоследното 17-то място състав на Майнц 05 с 2:3. Така играчите на Юлиан Нагелсман изостават вече на седем точки от лидера Байерн Мюнхен, като имат 35 пункта. Поулсен, Кампъл, Собослай, Хенрихс и Лаймер са аут за домакините.

Байер Леверкузен допусна четвърта загуба за последните си шест мача в първенството. В предишния кръг "аспирините“ отстъпиха с 0:1 у дома от Волфсбург. Играчите на Петер Бош са с 32 точки и са на 3-то място в класирането. В лазарета на гостите продължават да са Бендер, Баумгартлингер, Шик, Бендер, Паулиньо и Ариас.

Прогноза: РБ Лайпциг – Байер Леверкузен 2:1


Кьолн – Арминия Билефелд
Дата: 31.01.2021 г.
Час: 16:30

Кьолн записа девета загуба на сметката си, като преди седмица "козлите“ отстъпиха с 0:3 на гости на Хофенхайм. Отборът от едноименния град продължава да е в зоната на изпадащите, като са на 16-то място и имат 15 точки. Чичос и Кайнц са контузени.

Новакът Арминия Билефелд допусна 11-та загуба от началото на сезона. В предишния кръг вестфалци бяха пометени с 1:5 у дома от Борусия Мьонхнегладбах. "Синьо-черните“ се намират на спасителното 15-то място и са със 17 пункта. Прайтъл и Вогълсамер са аут.

Прогноза: Кьолн – Арминия Билефелд 0:0


Волфсбург – Фрайбург
Дата: 31.01.2021 г.
Час: 19:00

Отборът на Волфсбург постигна втори пореден успех в Бундеслигата и така "вълците“ продължават да са замесени в борбата за място в Топ 4. Този път хората на Оливер Гласнер сразиха с 1:0 Байер Леверкузен и вече са на 4-то място с 32 точки. Отсъстващи за домакините са Гинчек и Русийон.

Фрайбург записа седми успех на сметката си, като южняците успяха да се наложат с 2:1 у дома над Щутгарт след осъществен обрат. Играчите на Кристиан Щрайх имат 27 точки и са на 9-та позиция в таблицата. Салай, Сантамария и Итер са под въпрос.

Прогноза: Волфсбург – Фрайбург 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239