Байерн с очаквана победа срещу закъсалия Шалке (видео)


FUTBOL-TV

Байерн с очаквана победа срещу закъсалия Шалке (видео)

Байерн Мюнхен записа категоричен успех с 4:0 при визитата си на закъсалия Шалке в мач от 18-ия кръг на Бундеслигата. С успеха, далеч от дома, баварците увеличиха преднината си пред втория в таблицата РБ Лайпциг, който вчера допусна изненадваща загуба от Майнц с 2:3.

В 33-ата минута Байерн поведе. Тогава Кимих центрира перфектно в наказателното поле, където Кабак изпусна Мюлер и нападателят с глава не остави шансове на вратаря.

Само девет минути след подновяването на играта дежурният реализатор Роберт Левандовски отново се разписа. Голаджията спря топката по фамозен начин след разкошен дълъг пас на Кимих, след което финтира вратаря и вкара от малък ъгъл за 11-и пореден път срещу "миньорите" в Бундеслигата.

В 88-ата минута Йошуа Кимих намери Томас Мюлер с центриране в наказателното поле. Нападателят вкара с глава от няколко метра за 3:0. Крайният резултат оформи Давид Алаба с далечен изстрел по земя, който изненада Фарман. Определено вратарят на Шалке можеше да се намеси в ситуацията.

Шалке остана на дъното в таблицата с едва седем точки и е на цели десет пункта от спасителния бряг. Лидерът Байерн събра 42 точки и вече води с цели седем на втория РБ Лайпциг.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
134