Гладбах взе дербито срещу Дортмунд (видео)


FUTBOL-TV

Гладбах взе дербито срещу Дортмунд (видео)

Борусия Мьонхенгладбах победи с 4:2 Борусия Дортмунд в интересен мач от програмата на 18-ия кръг в Бундеслигата. По този начин "жълто-черните“ продължиха с неубедителното си представяне и позволиха на "жребчетата“ да ги изпреварят в класирането.

Двубоят започна вихрено - още не бе изтекла първата минута, когато топката се озова във вратата на гостите от Дортмунд. След разглеждане на ситуацията с ВАР голът на Нойхаус бе отменен заради нарушение в атака на Хофман.

В 11-ата минута резултатът все пак бе открит. При едно центриране от фаул Елведи се измъкна и с глава порази вратата за 1:0. И тази ситуация бе разгледана с ВАР заради съмнение за засада, но този път голът бе зачетен.

BVB  изравни резултата в 22-ата минута, когато Джейдън Санчо комбинира с Ерлинг Холанд, който вкара топката във вратата на Ян Зомер.

Дортмунд успя да обърне развоя на мача и да поведе с 2:1 в 28-ата минута, когато нова комбинация между Санчо и Холанд бе завършена от норвежкия нападател, който реализира своето второ попадение в срещата.

Радостта на "жълто-черните" бе кратка - в 33-ата минута отново Нико Елведи бе в прегръдките на съотборниците си. Той се възползва от лошо избиване на вратаря Бюрки след удар от фаул на Щиндл и довкара топката за 2:2.

В началото на второто полувреме домакините отново излязоха напред в резултата. Бенсебани получи по левия фланг, финтира защитник и с коварен изстрел от малък ъгъл изненада вратаря за 3:2.

В 78-ата минута домакините стигнаха до четвърти гол. Вкара го резервата Маркус Тюрам, когато надскочи защитата на съперника и с глава направи 4:2. Така синът на бившия френски национал Лилиан Тюрам се завърна по чудесен начин след повече от месец извън игра заради травма.

С тази победа Борусия Мьонхенгладбах излезе на четвърто място в класирането с 31 точки, а Борусия Дортмунд е пети с 29 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
100