Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах – Вердер Бремен
Дата: 19.01.2021 г.
Час: 19:30

Седмица след гръмкия успех с 3:2 над шампиона Байерн Мюнхен отборът на Борусия Мьонхегладбах бе близо до това да постигне трета последователна победа в Бундеслигата, но гол в 96-ата минута лиши "жребчетата“ от тази възможност. Играчите на Марко Розе направиха 2:2 като гости на новака Щутгарт и добавиха само точка в актива си, като засега вестфалци имат общо 25 и са на 8-мо място в колоната. Тюрам е наказан, а с контузии са Лазаро и Райц.

Вердер Бремен записа едва втора победа за последните си десет мача в първенството. В предишния кръг северняците сломиха с 2:0 у дома състава на Аугсбург. Така хората на Флориан Кофелд събраха 18 пункта и са на 12-то място в класирането. Аут за "бременските музиканти“ са Фюлкруг, Аугустинсон, Грос и Ерас.

Прогноза: Борусия Мьонхнегладбах – Вердер Бремен 2:0


Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд
Дата: 19.01.2021 г.
Час: 21:30

От доскорошен едноличен лидер във временното класиране сега отборът на Байер Леверкузен ще трябва да се бори за мястото си в Топ 4. "Аспирините“ са в серия от три загуби за последните си четири мача в първенството. В предишния кръг играчите на Петер Бош отстъпиха с 0:1 на гости на Унион Берлин и така Байер остава с 29 точки, като е на 3-та позиция в подреждането. Фосу-Менса, Белараби, Вайзер, Бендер, Паласиос, Ариас и Паулиньо са в лазарета на домакините.

Борусия Дортмунд не успя да запише трета поредна победа, а "жълто-черните“ се изложиха при домакинството си на предпоследния в класирането Майнц 05. Двубоят завърши наравно 1:1, а BVB има за какво да съжаляват, тъй като пропуснаха и дузпа. Вестфалци остават на 4-то място и имат 29 точки. Аут за тежката визита в Леверкузен са Витцел, Азар и Шмелцер.

Прогноза: Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд 2:2


Херта Берлин – Хофенхайм
Дата: 19.01.2021 г.
Час: 21:30

Отборът на Херта не успя да спечели в пета поредна визита. Този път "старата дама“ направи 0:0 срещу Кьолн. Столичани са 13-ти и имат 17 точки на сметката си. Треньорът Бруно Лабадия не може да разчита на Платенхард, Нганкам, Дардай, Дилросун, Боята и Льовен.

Хофенхайм пък не спечели за четвърти пореден път домакинство, след като тимът от Зинсхайм се препъна и срещу новака Араминия Билефелд за крайното 0:0. Хофе е на 14-та позиция и е с 16 пункта. Баумгартнер е наказан, а с травми са Акпогума, Гайгер, Кадерабек, Хюбнер, Бичакчич и Стафилидис.

Прогноза: Херта Берлин – Хофенхайм 1:1


Майнц 05 – Волфсбург
Дата: 19.01.2021 г.
Час: 21:30

Борещият се за оцеляване тим на Майнц 05 спечели важна точка в битката за спасение. В последния си мач от Бундеслигата "червените“ стигнаха до 1:1 на гости на Борусия Дортмунд. Майнц определено имаше късмет, тъй като домакините пропуснаха дузпа, а и имаха отменен гол. Това обаче беше седми последователен двубой за Майнц, в който те не печелят, като остават на предпоследното 17-то място с актив от 7 точки. Фернандешс и Кунде са аут.

Амбициозният състав на Волфсбург направи второ поредно 2:2 в първенството, като този път "вълците“ попречиха на устремилия се към лидерската позиция РБ Лайпциг. Това беше и трети последователен двубой без успех за играчите на Оливер Гласнер. След него Волфсбург е с 26 точки и заема 6-то място в колоната. Аут за "вълците“ са Арнолд, Брума, Понграчич и Русийон.

Прогноза: Майнц 05 – Волфсбург 0:3


Шалке 04 – Кьолн
Дата: 20.01.2021 г.
Час: 19:30

Седмица след като Шалке 04 най-после постигна победа в Бундеслигата, прекъсвайки серия от 30 шампионатни мача без успех, възпитаниците на наскоро назначения треньор Кристиан Грос отново допуснаха загуба в първенството. Този път "кралскосините“ отстъпиха с 1:3 от Айнтрахт и така продължават да са на последното 18-то място със 7 точки. Шьопф, Скрибски, Лудевиг, Пасиенсия и Ибишевич са аут за домакините.

Кьолн продължава да е крайно неубедителен на собствен терен и "козлите“ все още нямат домакинска победа от началото на сезона. В предишния кръг тимът от едноименния град направи нулево реми срещу Херта. Кьолн е на 16-то място с актив от 12 пункта. Андерсон и Кайнц са с травми за гостите.

Прогноза: Шалке 04 – Кьолн 2:1


Арминия Билефелд – Щутгарт
Дата: 20.01.2021 г.
Час: 21:30

Новакът Арминия Билефелд записа едва второ равенство от началото на сезона. В последния си мач вестфалци извъртяха 0:0 на гости на Хофенхайм. Всяка точка ще е важна за играчите на Уве Рьослер, тъй като целта пред "синьо-черните“ ще е да избегнат бързо изпадане обратно във Втора Бундеслига. В момента Арминия се намира на спасителното 15-то място и е с 14 точки. Прайтъл, Нийман и Вогълсамер са аут за домакините.

Гол от дузпа в 96-ата минута донесе точка на Щутгарт при домакинството на Борусия Мьонхенгладбах за крайното 2:2. Играчите на Пелегрино Матарацо имат 22 пункта и са на 10-то място в колоната. Ауджа, Мола, Еглоф и Ал Гадиоуи са контузени за "швабите“.

Прогноза: Арминия Билефелд – Щутгарт 1:2


Фрайбург – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 20.01.2021 г.
Час: 21:30

Силната серия от пет поредни победи за Фрайбург приключи в предишни кръг, когато южняците отстъпиха с 1:2 при гостуването си на шампиона и лидер във временното класиране Байерн Мюнхен. Селекцията на Кристиан Щрайх е с 23 точки, като заема 9-та позиция в таблицата. Шмид, Итер и Флекен са контузени за домакините.

Айнтрахт Франкфурт записа четвърта поредна победа в Бундеслигата, след като в последния си мач "орлите“ очаквано надиграха с 3:1 последния Шалке 04. Над всички бе Лука Йович, който се завърна в Айнтрахт под наем от Реал Мадрид. Сръбският национал отбеляза два гола, а в момента неговият тим вече е с 26 точки и заема 7-мо място в подреждането. Ахе е контузен за гостите.

Прогноза: Фрайбург – Айнтрахт Франкфурт 2:3


РБ Лайпциг – Унион Берлин
Дата: 20.01.2021 г.
Час: 21:30

Борещият се за историческа първа титла в своята история състав на РБ Лайпциг допусна втора поредна грешна стъпка в борбата за първото място. Седмица след поражението с 1:3 у дома от Борусия Дортмунд "червените бикове“ направиха 2:2 на гости на Волфсбург. Така възпитаниците на Юлиан Нагелсман позволиха на Байерн Мюнхен да се отдалечи на четири точки от тях, като Лайпциг продължава да е на 2-ро място с актив от 32 пункта. Собосалай, Конате, Хенрихс и Лаймер са контузени за домакините.

Унион Берлин може да се определи като приятната изненада през настоящия сезон. Столичани са в серия от шест поредни мача без загуба, а в последния от тях сразиха с 1:0 у дома Байер Леверкузен. Така играчите на Урс Фишер имат 28 точки, като са на 5-то място в колоната, но са с отлични шансове да преследват по-предна позиция, която да им гарантира дори място в Шампионската лига. Отсъстващи за "железните“ са Крузе, Поянпало и Уджа.

Прогноза: РБ Лайпциг – Унион Берлин 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
415