Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата

Унион Берлин – Байер Леверкузен
Дата: 15.01.2021 г.
Час: 21:30

Отборът на Унион Берлин записа четвърто равенство за последните си седем мача от Бундеслигата. В предишния кръг "железните“ направиха 2:2 у дома срещу коравия Волфсбург. Столичани имат 25 точки и са на 5-то място в класирането. Треньорът Урс Фишер не може да разчита на Крузе, Поянпало и Уджа.

Байер Леверкузен, който допреди няколко кръга беше лидер в класирането, няма победа вече в три поредни кръга. Преди седмица "аспирините“ сложиха край на серията от две последователни загуби, но селекцията на Петер Бош отново не спечелиха, след като направиха изненадващо 1:1 у дома срещу Вердер. Байер е с 29 точки и е на 3-та позиция в подреждането. Бендер, Белараби, Вайзер, Паласио, Арангис, Паулиньо и Ариас са в лазарета на гостите.

Прогноза: Унион Берлин – Байер Леверкузен 2:2


Кьолн – Херта Берлин
Дата: 16.01.2021 г.
Час: 16:30

Кьолн инкасира най-изразителната си загуба от началото на сезона. Поражението обаче дойде не срещу някой от грандовете, а на гости на Фрайбург за крайното 0:5. "Козлите“ остават с 11 пункта и са под чертата, заемайки 16-то място. Андерсон и Кайнц са под въпрос за Кьолн.

Херта не успя да спечели в четвърти последователен двубой далеч от дома. Този път столичани отстъпиха изненадващо с 0:1 срещу новака Арминия Билефелд. "Старата дама“ е с 16 пункта и е на 12-то място в подреждането. Треньорът Бруно Лабадия не може да разчита на Платенхарт, Куня, Дардай, Дилросун, Боята и Льовен.

Прогноза: Кьолн – Херта Берлин 0:0


Борусия Дортмунд – Майнц 05
Дата: 16.01.2021 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд спечели гостуването си на РБ Лайпциг с 3:1. Домакините можеха да оглавят класирането в Бундеслигата, но бяха тотално надиграни през второто полувреме. Мачът беше много скучен преди почивката, но след това Джейдън Санчо и Ерлинг Халанд се развихри и смачкаха кандидат-лидерите, постигайки втора поредна победа. Борусия Дортмунд е на 4-то място с 28 точки. Аут за "жълто-черните“ са Витцел и Шмелцер, а Азар е под въпрос.

Майнц 05 инкасира трета поредна загуба и общо 11-та от началото на сезона и "червените“ вече са на последното 18-то място в класирането. В предишния кръг Майнц отстъпи с 0:2 домакинството си на Айнтрахт. Фернандеш и Кунде пропускат тежката визита в Дортмунд.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Майнц 05 3:0


Хофенхайм – Арминия Билефелд
Дата: 16.01.2021 г.
Час: 16:30

Хофенхайм допусна втора поред и общо четвърта загуба за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път "сините“ паднаха безславно от намиращия се в дълбока криза тим на Шалке с 0:4. Хофе продължава да се смъква надолу в класирането и вече е на 14-то място и има 15 пункта, като е само на четири от първия от отборите под чертата. Баумгартнер е наказан, а с травми са Сесеньон, Акпогума, Руди, Нордвайт, Бичакчич, Кадерабек и Стафилидис.

Арминия Билефелд записа четвърти успех в актива си и успя да си поеме глътка въздух в битката за оцеляване. Преди седмица вестфалци се наложиха с минималното 1:0 при домакинството си на Херта. "Синьо-черните“ са на спасителното 15-то място и имат 13 пункта. Прайтъл, Нийман и Вогълсамер са аут.

Прогноза: Хофехнайм – Арминия Билефелд 1:1


Вердер Бремен – Аугсбург
Дата: 16.01.2021 г.
Час: 16:30

Вердер спечели точка при тежкото си гостуване на амбициозния тим на Байер Леверкузен. "Бременските музиканти“ завършиха 1:1 и с добавената точка имат общо 15 пункта, като са на 13-то място в подреждането. Отсъстващи за северняците са Рашица, Грос и Ерас.

Аугсбург не успя да спечели у дома в пети последователен двубой, след като преди седмица баварците паднаха с 1:4 от новака Щутгарт. Отборът от едноименния град е с 19 точки и към момента се намира на 11-то място в колоната. Рихтер е наказан, а с контузии са Гьотце, Фрамбергер и Моравек.

Прогноза: Вердер Бремен – Аугсбург 2:1


Волфсбург – РБ Лайпциг
Дата: 16.01.2021 г.
Час: 16:30

Устремилият се към място в Топ 4 състав на Волфсбург не спечели във втори пореден двубой. В предишния кръг "вълците“ направиха 2:2 на гости на Унион Белрин. Възпитаниците на Оливер Гласнер имат 25 точки и са на 6-та позиция в класирането, като са на три пункта от 4-ото място. Арнолд е наказан, а с травми са Понграчич, Русийон и Лакроа.

Борещият се за историческа първа титла отбор на РБ Лайпциг допусна втора загуба от началото на сезона, която попречи на "червените бикове“ да се възползват от грешната стъпка на Байерн Мюнхен и да оглавят класирането. Селекцията на Юлиан Нагелсман падна с 1:3 от Борусия Дортмунд и остава на 2-ро място с актив от 31 пункта. Собосалай, Сабицер, Кампъл, Конате и Лаймер са аут.

Прогноза: Волфсбург – РБ Лайпциг 2:2


Щутгарт – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 16.01.2021 г.
Час: 19:30

Новакът Щутгарт прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг "швабите“ записаха пети успех за кампанията. Хората на Пелегрино Матарацо са с 21 точки и се намират на 10-то място в подреждането. Ауджа, Еглоф и Ал Гадиоуи са аут.

Борусия Мьонхенгладбах записа втора поредна победа, след като в предишния кръг "жребчетата“ направиха пълен обрат при домакинството си на шампиона Байерн Мюнхен от 0:2 до крайното 3:2. Още до почивката Борусия успя да изравни след голове на Йонас Хофман в 35-ата и 45-ата минута. Флориан Ноухаус донесе трите точки за отбора в 49-ата минута. Вестфалци са 7-ми и имат 24 точки. Тюрам е наказан, а Плеа и Лазаро са под въпрос.

Прогноза: Щутгарт – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Айнтрахт Франкфурт – Шалке 04
Дата: 17.01.2021 г.
Час: 19:00

Възходът на Айнтрахт продължи и в предишния кръг, когато "орлите“ записаха трети пореден успех. Играчите на Адолф Хютер се наложиха с 2:0 на гости на намиращия се в зоната на изпадащите състав на Майнц 05. Айнтрахт вече има 23 пункта и е на 9-та позиция в подреждането. Ахе е контузен за домакините.

След повече от година Шалке 04 най-после постигна победа в Бундеслигата, след като разби с 4:0 Хофенхайм на своя стадион в двубой от 15-ия кръг на Бундеслигата. "Миньорите" бяха в серия от 30 шампионатни мача без успех и ако не бяха спечелили последния си двубой, щяха да изравнят антирекорда от 31 двубоя без победа на Тасмания Берлин от сезон 1965/66. Възпитаниците на наскоро назначения треньор Кристиан Грос имат 7 точки и са на 17-то място в класирането. Шьопф, Скрибски, Маскарел, Бужелаб, Сане и Пасиенсия са аут, а под въпрос са Ибишевич и Бенталеб.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Шалке 04 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
288