Дортмунд се върна в битката за титлата след победа над Лайпциг (видео)


FUTBOL-TV

Дортмунд се върна в битката за титлата след победа над Лайпциг (видео)

Борусия Дортмунд спечели гостуването си на РБ Лайпциг с 3:1. Домакините можеха да оглавят класирането в Бундеслигата, но бяха тотално надиграни през второто полувреме. Мачът беше много скучен преди почивката, но след това Джейдън Санчо и Ерлинг Халанд се развихри и смачкаха кандидат-лидерите.

В 55-ата Джейдън Санчо откри, като заслуга за гола имаше Ройс, който отклони технично с пета към далечната греда и се отчете с асистенция. Вторият гол падна в 71-ата минута Холанд отигра добре топката и подаде за Санчо, англичанинът пък намери Джан. Той от своя страна продължи за Герейро в наказателното поле, а крайният бранител намери с пета Санчо, който центрира на далечната греда, където Холанд завърши атаката с прекрасен удар с глава. 

BVB поведе с 3:0 в 84-ата минута, когато Марко Ройс пусна отличен пас към Ерлинг Холанд, който остана сам срещу Гулаши и не пропусна да прати топката отново в мрежата му.

РБ Лайпциг отбеляза почетен гол в 90-ата минута. След центриране в наказателното поле на Борусия, Александър Сьорлот бе най-съобразителен и успя да вкара топката във вратата на Бюрки.

Така РБ Лайпциг остава втори в класирането с 31 точки, като изостава на две от лидера Байерн Мюнхен. Отборът на Юлиан Нагелсман не успя да се възползва от грешката на баварците. Борусия Дортмунд е четвърти с 28 точки, а Байер Леверкузен е трети с 29.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
128