Байерн ще започне новата година с разгром


Н. Атанасов

Байерн ще започне новата година с разгром

Байерн Мюнхен – Майнц 05
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 19:00

Германският шампион Байерн Мюнхен си върна първото място в Бундеслигата. Баварците стигнаха до обрат с 2:1 при гостуването на Байер Леверкузен, който беше изместен от върха. Гол на Роберт Левандовски в 93-ата минута донесе драматичния успех на Байерн. В 13-ата минута Амири стреля от дистанция, но топката рикошира в Боатенг и излезе в ъглов удар. Минута по-късно домакините поведоха в резултата. "Аспирините" бяха много близо да запазят преднината си до почивката, но в 43-ата минута баварците стигнаха до изравнителен гол. Байерн организира многоходова атака. Мюлер получи отдясно и центрира остро в наказателното поле, а там Левандовски бе оставен непокрит и с глава вкара за 1:1. След почивката гостите бяха по-активни. В добавеното време на срещата домакините сбъркаха при изнасянето на топката. Левандовски получи в наказателното поле и с мощен удар, който рикошира в Тапсоба, оформи крайното 2:1.

Баварците са лидери в класирането с 30 точки, с две повече от предишния си опонент.

За предстоящия двубой под въпрос за домакините е Мартинес.

Майнц 05 е в серия от пет поредни мача без победа, а преди кратката пауза в първенството "червените“ инкасираха девето поражение от началото на сезона, отстъпвайки с 0:1 у дома от Вердер.

Майнц продължава да се бори за оцеляването си, като в момента клубът е на предпоследното 17-то място с актив от 6 точки.

Аут за тежката визита в Мюнхен са Малонг, Ниахите и Мартен.

Байерн е отбелязал поне четири гола в последните си три домакинства на Майнц във всички срещи помежду им, а освен това баварците са в серия от шест последователни успеха над съперника.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Майнц 05 4:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Майнц 05 ()
 
Центнер
   
Килиан
Хак
Юсте
Фернандеш
Лаца
Мартинс
Бросински
Буркарт
Куайсон
Матета
Левандовски
Коман
Мюлер
Гнабри
Горецка
Кимих
Дейвис
Алаба
Боатенг
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Ханзи Флик)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Майнц 05 4:0

  Сподели
230