Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата

Арминия Билефелд – Борусия Мьонхнегладбах
Дата: 02.01.2021 г.
Час: 16:30

Новакът Арминия Билефелд завърши 2020 г. с може би очаквана победа като гост на намиращия се в дълбока криза тим на Шалке 04. "Синьо-черните“ спечелиха с 1:0, но въпреки едва третия успех от началото на сезона остават под чертата, заемайки 16-то място с актив от 10 точки. Нилсон, Нийман и Ларсен са контузени.

За последните два месеца на отминалата календарна година амбициозният състав на Борусия Мьохнегладбах записа само една победа. "Жребчетата“ са в серия от четири последователни мача без успех, а в последния от тях играчите на Марко Розе паднаха с 1:2 у дома от Хофенхайм след допуснат обрат в последния четвърт час на мача. Гладбах остава с 18 точки и е на 8-мо място в класирането. Тюрам е наказан, а с травми са Райц и Бенсебаини са под въпрос.

Прогноза: Арминия Билефелд – Борусия Мьонхенгладбах 0:2


Айнтрахт Франкфурт – Байер Леверкузен
Дата: 02.01.2021 г.
Час: 16:30

В предишния кръг отборът на Айнтрахт най-накрая успя да прекъсне серията от девет поредни мача без победа, в която "орлите“ записаха седем равенства и две загуби. Преди кратката коледна пауза селекцията на Адолф Хютер се наложи 2:0 на гости на Аугсбург. Така Айнтрахт вече има 17 пункта и е на 9-та позиция в таблицата. Роде е наказан, а Уилемс и Ахе са контузени.

Байер Леверкузен инкасира първа загуба за сезона. Това се случи в предишния кръг, когато "аспирините“ допуснаха пълен обрат при домакинството си на Байерн Мюнхен за крайното 1:2. Играчите на Петер Бош определено могат да съжаляват, тъй като и двете попадения станаха заради грешки на бранителя Тах, като второто бе в последната минута. Така Байер Леверкузен сдаде лидерската позиция и вече е на 2-ро място в класирането с актив от 28 точки, на две от върха. Бендер, Вендел, Паласиос, Арангис, Ариас и Паулиньо продължават да са в лазарета на гостите.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Байер Леверкузен 2:3


Кьолн – Аугсбург
Дата: 02.01.2021 г.
Час: 16:30

Кьолн приключи 2020 г. с престижно реми на гости на коравия РБ Лайпциг. Двубоят завърши 0:0, а със спечелената точка "козлите“ имат общо 11 и заемат спасителното 15-то място, но имат крехък аванс от само точка спрямо първия от отборите под чертата. Якобс, Андерсен и Кайнц са под въпрос.

Аугсбург допусна домакинско поражение с 0:2 от Айнтрахт и остава с 16 пункта. Баварците са на 11-та позиция в класирането, а за предстоящия двубой по всяка вероятност ще трябва да се справят без контузените Фрамбергер, Финбогасон, Базее и Моравек.

Прогноза: Кьолн – Аугсбург 1:1


Хофенхайм – Фрайбург
Дата: 02.01.2021 г.
Час: 16:30

Хофенхайм записа едва четвърти успех от началото на сезона, след като в последния си мач от Бундеслигата "сините“ направиха късен обрат за крайното 2:1 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Хофе има 15 точки и е на 12-то място в колоната. Пош е наказан, а с травми са Самасеку, Кадерабек, Бичакчич, Хюбнер и Стафилидис.

Фрайбург приключи 2020 г. с победен рейд от три последователни успеха. В последния си мач южняците разбиха с 4:1 у дома Херта и вече имат 17 точки, като са на 10-то място в класирането. За предстоящия двубой треньорът Кристиан Щрайх не може да разчита на Салай, Кайтел и Хаберер.

Прогноза: Хофенхайм – Фрайбург 1:1


Вердер Бремен – Унион Берлин
Дата: 02.01.2021 г.
Час: 16:30

След като първо беше в серия от пет поредни равенства, а след това в такава от четири последователни загуби, отборът на Вердер успя да постигне победа преди паузата. "Бременските музиканти“ се наложиха с минималното 1:0 на гости на Майнц 05. Така играчите на Флориан Кофелд поеха глътка въздух и имат 14 пункта, като са на 13-то място в класирането. Рашица и Фюлкруг са контузени за домакините.

Амбициозният тим на Унион Берлин се поздрави с успех за края на 2020 г. "Железните“ сразиха за втора поредна година у дома гранда Борусия Дортмунд, този път с 2:1. Така възпитаниците на Урс Фишер имат 21 точки и са на 6-то място в класирането, като се очертава столичани да са един от фаворитите за участие в европейските клубни турнири наесен. Крузе, Поянпало, Шлотербек и Уджа са аут за Унион.

Прогноза: Вердер Бремен – Унион Берлин 2:2


Херта Берлин – Шалке 04
Дата: 02.01.2021 г.
Час: 19:30

Съставът на Херта приключи 2020 г. с неприятна загуби на гости на Фрайбург за крайното 1:4. "Старата дама“ е на 14-то място и има 13 пункта на сметката си. Треньорът на столичани Бруно Лабадия не може да разчита на Боята, Льовен и Аскасибар.

Падението на Шалке 04 продължава с бясна скорост. В предишния кръг "кралкосините“ допуснаха девета загуба от началото на сезона и продължават да са единственият отбор без победа до момента. Този път "миньорите“ отстъпиха с 0:1 у дома от новака Арминия Билефелд. Шалке остава на последното 18-то място с актив от 4 пункта, като отборът е на два мача от това да подобри един от най-негативните рекорди в Бундеслигата, който е на 50 години за най-продължителна серия без успех. Шалке е 29 поредни двубоя без победа. Сане, Маскарел, Бенталеб, Ибишевич и Пасиенсия са в лазарета на "миньорите“.

Прогноза: Херта Берлин – Шалке 04 0:0


Щутгарт – РБ Лайпциг
Дата: 02.01.2021 г.
Час: 21:30

Добре представящият се новак Щутгарт допусна трета загуба от началото на сезона. Преди почивката "швабите“ отстъпиха с 0:1 на гости на Волфсбург. Селекцията на Пелегрино Матарацо има 18 точки и е на 7-мо място в подреждането. Дидави, Мавропанос и Томи са аут за домакините.

Устремилият се към лидерската позиция състав на РБ Лайпциг записа малко очаквано равенство преди почивката, което попречи на "червените бикове“ да се изравнят по точки с водача Байерн Мюнхен. Играчите на Юлиан Нагелсман направиха 0:0 у дома с Кьолн, а след ремито Лайпциг е с 28 точки, като продължава да е на 3-то място в таблицата. Нкунку, Конате, Лаймер и Хартман са контузени за гостите.

Прогноза: Щутгарт – РБ Лайпциг 1:3


Борусия Дортмунд – Волфсбург
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 16:30

Вече е ясно, че и през настоящия сезон отборът на Борусия Дортмунд няма да успее да застраши хегемонията на Байерн Мюнхен. "Жълто-черните“ имат пет загуба на сметката си, като последната бе непосредствени преди паузата за крайното 1:2 на гости на Унион Берлин. Вестфалци заемат 5-ото място в подреждането и са с 22 точки, като целта пред отбора ще е финишира в Топ 4, за да може да си гарантира участие в Шампионската лига. Освен това, BVB все още търси нов треньор, след като Люсиен Фавър бе уволнен в края на 2020 г. Азар и Шмелцер са под въпрос за домакините.

Няколко дни след като допусна първата си загуба за сезона, отстъпвайки с 1:2 на гости на Байерн Мюнхен, отборът на Волфсбург успя бързо да се върне на победния път. В последния си мач за отминалата календарна година "вълците“ се наложиха с минималното 1:0 у дома над новака Щутгарт. Селекията на Оливер Гласнер има 24 точки и е на 4-то място в класирането. Кадровите проблеми за Волфсбург са свързани с травмите на Перван, Лакроа, Мбабу, Бруукс, Шлагер, Русийон, Брекало и Мехмеди.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Волфсбург 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
310