Обрат срещу Леверкузен и първо място за Байерн Мюнхен (видео)


FUTBOL-TV

Обрат срещу Леверкузен и първо място за Байерн Мюнхен (видео)

Германският шампион Байерн Мюнхен си върна първото място в Бундеслигата. Баварците стигнаха до обрат с 2:1 при гостуването на Байер Леверкузен, който беше изместен от върха. Гол на Роберт Левандовски в 93-ата минута донесе драматичния успех на Байерн.

В 13-ата минута Амири стреля от дистанция, но топката рикошира в Боатенг и излезе в ъглов удар. Минута по-късно домакините поведоха в резултата. Диаби центрира за Шик, който вкара фамозен гол с изстрел от воле. "Аспирините" бяха много близо да запазят преднината си до почивката, но в 43-ата минута баварците стигнаха до изравнителен гол. Байерн организира многоходова атака. Мюлер получи отдясно и центрира остро в наказателното поле, а там Левандовски бе оставен непокрит и с глава вкара за 1:1.

След почивката гостите бяха по-активни. Късметът покри "аспирините“ в 79-ата минута, когато силен удар на Джамал Мусиала се отби в дясната греда на Храдецки.

В добавеното време на срещата домакините сбъркаха при изнасянето на топката. Левандовски получи в наказателното поле и с мощен удар, който рикошира в Тапсоба, оформи крайното 2:1.

Баварците са лидери в класирането с 30 точки, а днешният им съперник от Леверкузен е на втора позиция с 28.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
153