Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата

Унион Берлин – Борусия Дортмунд
Дата: 18.12.2020 г.
Час: 21:30

Коравият отбор на Унион Берлин водеше до 85-ата минута при гостуването си на Щутгарт с 2:0, но столичани пропиляха аванса от два гола и така си тръгнаха само с точка при визитата си на "швабите“. Играчите на Урс Фишер нямат победа вече в четири последователни мача и към момента "железните“ са на 6-то място с актив от 18 точки. Поянпало, Шлотербек, Крузе и Уджа са контузени, а Андрих е наказан.

Борусия Дортмунд прекъсна серията от три поредни мача без успех в първенството. През седмицата "жълто-черните“ не впечатлиха, но в крайна сметка спечелиха с 2:1 гостуването си на Вердер в първия мач без Люсиен Фавър начело на тима. Вестфалци са на 4-то място и имат 22 пункта. Шмелцер и Халанд са аут, а под въпрос са Дилейни и Азар.

Прогноза: Унион Берлин – Борусия Дортмунд 2:2


Аугсбург – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 19.12.2020 г.
Час: 16:30

След пет поредни мача без успех съставът на Аугсбург успя да спечели. В междинния кръг баварците се наложиха с минималното 1:0 при гостуването си на новака Арминия Билефелд. Отборът от едноименния град има 16 пункта и се придвижи до 9-ата позиция в колоната. Моравек, Базее, Гьотце и Хан са с травми за домакините.

Айнтрахт записа девети пореден мач без успех в Бундеслигата. През седмицата "орлите“ водеха до с 3:1 до последната минута на домакинството си срещу Борусия Мьонхенгладбах, но хората на Адолф Хютер пропиляха комфортния аванс дълбоко в добавеното време за крайното 3:3. Айнтрахт е с 14 точки и заема 10-то място в подреждането. Ахе е контузен, а Абрахам е с наказание.

Прогноза: Аугсбург – Айнтрахт Франкфурт 1:2


Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм
Дата: 19.12.2020 г.
Час: 16:30

Въпреки че записа трето поредно равенство, отборът на Борусия Мьохнегладбах може да е доволен от последния си мач в първенството. В него "жребчетата“ губеха до последната минута с 1:3 като гости на Айнтрахт, но показаха воля и характер, за да стигнат до крайното 3:3. По този начин вестфалци събраха 18 пункта и засега са на 8-ото място в класирането. Треньорът Марко Розе не може да разчита на Хофман, Бейер и Бенсебаини.

Хофенхайм инкасира втора поредна загуба, след като в междинния кръг "сините“ отстъпиха с 0:1 у дома от амбициозния РБ Лайпциг. Така клубът от Зинсхайм остава с 12 пункта и вече са на 13-та позиция. Бичакчич, Кадерабек, Хюбнер и Стафилидис са контузени.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм 3:1


Майнц 05 – Вердер Бремен
Дата: 19.12.2020 г.
Час: 16:30

Намиращият се в зоната на изпадащите отбор на Майнц 05 записа трето равенство за сезона, след като в междинния кръг "червените“ направиха нулево реми на гости на Херта. Със спечелената точка Майнц вече има общо 7, но остава под чертата, като е на предпоследното 17-то място. Мвене, Йозтуналъ и Салай продължават да са в лазарета на домакините.

След серията от пет поредни равенства сега Вердер е в негативен рейд от четири последователни загуби. В последния си мач от първенството "бременските музиканти“ отстъпиха с 1:2 у дома от Борусия Дортмунд. Поражението остави северняците с 11 пункта, а Вердер е на 14-то място. Фюлкруг и Рашица са аут за гостите.

Прогноза: Майнц 05 – Вердер Бремен 0:1


РБ Лайпциг – Кьолн
Дата: 19.12.2020 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг записа втора поредна и общо осма победа от началото на сезона. В междинния кръг "червените бикове“ се наложиха с пестеливото 1:0 на гости на Хофенхайм. Селекцията на Юлиан Нагелсман има 27 точки и е на 3-то място в класирането, като е с точка по-малко спрямо лидера Байер Леверкузен. Лаймер, Клостерман, Енрихс и Самарджич са контузени за Лайпциг.

Кьолн инкасира най-тежката си загуба от началото на сезона, като поражението е шесто за "козлите“. В междинния кръг отборът от едноименния град загуби регионалното дерби срещу лидера Байер Леверкузен с 0:4. Кьолн се намира непосредствено над зоната на изпадащите, като заема 15-то място с 10 точки. Кайнц, Хектор и Чичос са под въпрос за гостите.

Прогноза: РБ Лайпциг – Кьолн 3:0


Шалке 04 – Арминия Билефелд
Дата: 19.12.2020 г.
Час: 16:30

Падението на Шалке 04 продължава с бясна скорост. В предишния кръг "кралкосините“ допуснаха осма загуба от началото на сезона и продължават да са единственият отбор без победа до момента. Този път "миньорите“ отстъпиха с 0:2 у дома от Фрайбург. Шалке остава на последното 18-то място с актив от 4 пункта, като отборът е на три мача от това да подобри един от най-негативните рекорди в Бундеслигата, който е на 50 години за най-продължителна серия без успех. Шалке е 28 поредни двубоя без победа. Ут, Бенталеб, Ибишевич, Пасиенсия и Сане са аут.

Новакът Арминия Билефелд инкасира втора поредна и общо девета загуба от началото на кампанията. В междинния кръг вестфалци паднаха с 0:1 от Аугсбург. "Синьо-черните“ са 16-ти и имат 7 точки. Майер, Вогълсамер и Нилсон са под въпрос.

Прогноза: Шалке 04 – Арминия Билефелд 1:0


Фрайбург – Херта Берлин
Дата: 20.12.2020 г.
Час: 16:30

Отборът на Фрайбург се стабилизира и постигна втора поредна победа, като вече в четири последователни мача южняците нямат загуба. В междинния кръг хората на Кристиан Щрайх се наложиха с 2:0 на гости на последния в класирането Шалке 04. Така Фрайбург събра 14 точки и вече е на 11-то място в класирането. Аут за домакините са Хаберер и Флекен.

Херта записа трето равенство за последните си пет мача в Бундеслигата. През седмицата "старата дама“ не успя да се наложи у дома над предпоследния в подреждането Майнц 05 за крайното 0:0. Столичани се намират на 12-та позиция и имат 13 пункта. Кордоба, Льовен и Аскасибар са под въпрос.

Прогноза: Фрайбург – Херта Берлин 1:1


Волфсбург – Щутгарт
Дата: 20.12.2020 г.
Час: 19:00

Волфсбург записа първа загуба за сезона, след като през седмицата "вълците“ допуснаха пълен обрат при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен за крайното 1:2. Възпитаниците на Оливер Гласнер остават с 21 точки и са на 5-то място в класирането. Уилиам, Понграчич, Мехмеди и Брукс са аут.

Щутгарт не успя да постигне трети пореден успех в Бундеслигата, но въпреки това "швабите“ трябва да са доволни от спечелената точка. Играчите на Пелегрино Матарацо губеха с 0:2 при домакинството си на Унион Берлин до 85-ата минута, но успяха да вкарат два гола за крайното 2:2. Щутгарт е 7-ми с 18 точки. Ауджа, Томи, Ал Гадиоуи, Сисе и Дидави са контузени за гостите.

Прогноза: Волфсбург – Щутгарт 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
288