Байерн ще сломи непобедения Волфсбург


Н. Атанасов

Байерн ще сломи непобедения Волфсбург

Байерн Мюнхен – Волфсбург
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 16.12.2020 г.
Час: 21:30

Байерн Мюнхен стигна само до 1:1 при гостуването си на Унион Берлин в мач от 11-ия кръг на германското първенство. Срещата започна отлично за столичани. Гриша Прьомел беше точен за домакините с глава в 4-ата минута. Кристофор Тримел центрира от ъглов удар, а на първа греда Гриша Прьомел изпревари Роберт Левандовски и с глава насочи отлично топката в далечния ъгъл на Нойер – 1:0. Все пак в 67-ата Роберт Левандовски изравни в своя мач №200 за Байерн в Бундеслигата. Полякът се оказа най-съобразителен при пробива на Коман отляво и вкара от движение с вътрешен фалц.

Ремито, което е второ поред и трето до момента за баврците, ги свали от върха. Възпитаниците на Ханзи Флик са на 2-ро място с актив от 24 точки, с една по-малко от новия лидер Байер Левркузен.

Кимих, Мартинес и Горецка са контузени за домакините.

Отборът на Волфсбург, който заедно с лидера Байер Леверкузен са двата отбора, които все още нямат загуба от началото на сезона, успя да запише пета победа на сметката си. В предишния кръг "вълците“ направиха пълен обрат у дома при домакинството им на Айнтрахт Франкфурт за крайното 2:1.

Селекцията на Оливер Гласнер има 21 пункта и в момента е на 4-то място в класирането. Аут за визитата в Бавария са Понграчич, Гилаводжи и Уилиам.

Байерн спечели 22 от последните си 23 домакински мача над Волфсбург във всички турнири. В 19 от 21 мача баварците отбелязаха минимум два гола във вратата на "вълците“.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Волфсбург 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Волфсбург (Оливер Гласнер)
 
Кастеелс
   
Мбабу
Лакроа
Брукс
Русийон
Баку
Филип
Арнолд
Шлагер
Брекало
Вегхорст
Левандовски
Сане
Гнабри
Мюлер
Коман
Толисо
Ернандес
Алаба
Сюле
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Ханзи Флик)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Волфсбург 2:1

  Сподели
234