Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 15.12.2020 г.
Час: 19:30

Айнтрахт записа осми пореден двубой без победа в Бундеслигата. В предишния кръг "орлите“ допуснаха пълен обрат и отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Волфсбург. Така селекцията на Адолф Хютер остава с 13 точки и е на 9-то място в класирането. Ахе, Дурм и Вилемс са с травми за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах пък записа трето равенство за последните си пет срещи в първенството, като този път "жребчетата“ направиха 1:1 у дома срещу Херта. С добавената точка вестфалци имат общо 17 и са на 8-ма позиция в подреждането. Нойхаус е наказан, а с контузии за Гладбах са Райц, Сомер и Хофман. Бенсебаини е под въпрос.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Херта Берлин – Майнц 05
Дата: 15.12.2020 г.
Час: 21:30

Херта записа второ последователно реми далеч от дома и направи 1:1 на гости на амбициозния Борусия Мьонхнегладбах. Столичани все още са в долната половина на таблицата за временното класиране, като са 11-ти с актив от 12 пункта. Отсъстващи за "старата дама“ са Льовен, Кордоба и Аскасибар.

Борещият се за оцеляване тим на Майнц 05 допусна втора поредна загуба в първенството. Преди няколко дни "червени“ отстъпиха с 0:1 от Кьолн. Поражението остави Майнц на предпоследното 17-то място и тимът е с 5 точки. Йозтуналъ, Салай и Мвене са аут за визитата в столицата.

Прогноза: Херта Берлин – Майнц 05 3:0


Щутгарт – Унион Берлин
Дата: 15.12.2020 г.
Час: 21:30

Новакът Щутгарт постигна втори пореден успех и то какъв – погром с 5:1 като гост на гранда Борусия Дортмунд. Това е и най-изразителният успех за южняците от началото на сезона, а след него възпитаниците на Пелегрино Матарацо вече имат 17 точки и се придвижиха до 7-ото място в колоната. Сисе, Томи и Ал Гадиоуи са аут за Щутгарт.

Унион Берлин няма победа вече в три поредни кръга, а преди няколко дни "железните“ записаха второ последователно реми на собствен терен, но този път равенството бе срещу шампиона Байерн Мюнхен. Срещата в столицата приключи при резултат 1:1, а със спечелената точка футболистите на Урс Фишер имат 17 и са на 6-та позиция. Андрих е наказан за гостите, а с контузии са Ингвартсен, Крузе, Поянпало и Уджа.

Прогноза: Щутгарт – Унион Берлин 2:2


Вердер Бремен – Борусия Дортмунд
Дата: 15.12.2020 г.
Час: 21:30

След като първо беше в серия от пет последователни равенства, сега отборът на Вердер е в поредица от три поредни загуби. Последното поражение за северняците бе при гостуването на РБ Лайпциг за крайното 0:2. "Бременските музиканти“ остават с 11 точки и заемат 13-ото място в подреждането. Селке, Рашица и Фюлкруг продължават да лекуват контузии за домакините.

Борусия Дортмунд инкасира четвърта загуба от началото на сезона, като и този път поражението беше на собствен терен. В последния си мач "жълто-черните“ допуснаха шокиращ резил с 1:5 от новака Щутгарт. Това преля чашата на търпение на ръководството и треньорът Люсиен Фавър беше уволнен, като все още не е ясно кой ще застане начело на гранда от Вестфалия. BVB е на 5-то място в класирането и има 19 точки. Холанд, Дилейни, Азар, Мюние и Шмелцер са аут за гостите.

Прогноза: Вердер Бремен – Борусия Дортмунд 0:1


Шалке 04 – Фрайбург
Дата: 16.12.2020 г.
Час: 19:30

Шалке 04 инкасира четвърта равенство от началото на сезона. "Кралскосините“ водеха до 93-ата минута при гостуването си на Аугсбург, но не успяха да удържат преднината си, въпреки че бяха и с човек повече, и така двубоят завърши 2:2. Шалке остава на последното 18-то място с актив от 4 пункта, като отборът е на четири мача от това да подобри един от най-негативните рекорди в Бундеслигата, който е на 50 години. Шалке е 27 поредни двубоя без победа. Настасич, Кутучу, Бенталеб, Ибишевич, Ферман, Пасиенсия и Сане са аут.

Фрайбург сложи край на негативната серия от девет поредни мача без успех в Бундеслигата и постигна едва втори успех от началото на сезона и първи на собствен терен. В предишния кръг играчите на Кристиан Щрайх се наложиха с 2:0 над новака Арминия Билефелд. Така южняците вече имат 11 точки и са на 14-то място в класирането. Кайтел, Кюблер, Хаберер и Кетел са контузени за Фрайбург.

Прогноза: Шалке 04 – Фрайбург 1:0


Арминия Билефелд – Аугсбург
Дата: 16.12.2020 г.
Час: 21:30

Новакът Арминия Билефелд инкасира осма загуба от началото на сезона. В предишния кръг вестфалци отстъпиха с 0:2 на гости на Фрайбург. Поражението очаквано остави "синьо-черните“ под чертата, като хората на Уве Рьослер са със 7 точки и са на 16-то място в подреждането. Неймар, Хартер, Вогълсамер, Майер и Пайпер са с травми за домакините.

Аугсбург стигна до драматично 2:2 у дома срещу последния в класирането Шалке 04. Баварците поведоха в резултата, след това допуснаха пълен обрат, но успяха да спечелят точка след гол дълбоко в добавеното време. Така клубът от едноименния град вече има общо 13 пункта и е на 10-та позиция. Яго, Хан, Базее и Моравек са аут за гостите.

Прогноза: Арминия Билефелд – Аугсбург 1:2


Кьолн – Байер Леверкузен
Дата: 16.12.2020 г.
Час: 21:30

Кьолн записа втори успех за сезона, като и този път победата дойде далеч от дома. Преди няколко дни "козлите“ сразиха с 1:0 намиращия се в зоната на изпадащите тим на Майнц 05. Сега обаче препятствието е по-сериозно, тъй като предстои сблъсък срещу новия лидер във временното класиране. Кьолн има 10 точки и е непосредствено над чертата, заемайки 15-ата позиция. Аут за регионалното дерби са Чичос и Кайнц.

Байер Леверкузен постигна седма победа от началото на сезона. Това се случи при домакинството на "аспирините“ над Хофенхайм, а двубоят завърши 3:1 за хората на Петер Бош. По този начин Байер се възползва от грешната стъпка на Байерн Мюнхен и така Бундеслигата вече има нов водач. Тимът от Леверкузен е едноличен лидер с актив от 25 точки, с една повече от баварците. Освен това "аспирините“ са един от двата отбора, които все още нямат загуба от старта на кампанията. Бендер, Паласиос, Арангис, Ариас и Паулиньо са в лазарета на гостите, а Демирбай е под въпрос.

Прогноза: Кьолн – Байер Леверкузен 2:3


Хофенхайм – РБ Лайпциг
Дата: 16.12.2020 г.
Час: 21:30

Хофенхайм записа пета загуба от старта на сезона, след като в предишния кръг "сините“ отстъпиха с 1:3 при визитата им на новия лидер в класирането Байер Леверкузен. Хофе остава с 12 пункта и вече е на 12-то място в колоната. Гайгер е наказан, а с контузии за домакините са Кадерабек, Бичакчич и Хюбнер.

РБ Лайпциг продължава да е все така безапелационен като домакин. В предишния кръг "червените бикове“ сразиха с 2:0 Вердер Бремен и записаха шеста поредна победа на собствен терен и общо седма от началото на сезона. В момента играчите на Юлиан Нагелсман са на 3-ото място и имат 24 точки. Самарджич, Хайнрихс и Хартман са с травми.

Прогноза: Хофенхайм – РБ Лайпциг 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
255