Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата

Херта Берлин – Унион Берлин
Дата: 04.12.2020 .
Час: 21:30

Херта записа второ равенство на сметката си от началото на сезона, след като в предишния кръг "старата дама“ направи 0:0 на гости на амбициозния тим на Байер Леверкузен. Въпреки спечелената точка, селекцията на Бруно Лабадия остава в долната половина на временното класиране, заемайки 13-та позиция с 8 пункта. Отсъстващи за домакините преди големия градски сблъсък са Кордоба, Аскасибар и Тусар.

Коравият отбор на Унион постигна девети последователен двубой без поражение в Бундеслигата. Преди седмица "железните“ сътвориха голов трилър у дома срещу Айнтрахт за крайното 3:3. Играчите на Урс Фишер поведоха с 2:0, впоследствие допуснаха пълен обрат, но в крайна сметка се добраха до точка. Така столичани имат общо 16 пункта и са на 6-то място. Аут за дербито са Поянпало, Уджа и Шлотербек.

Прогноза: Херта Берлин – Унион Берлин 2:3


Арминия Билефелд – Майнц 05
Дата: 05.12.2020 г.
Час: 16:30

Кризата в редиците на Арминия Билефелд продължи и в предишния кръг, когато новакът инкасира седма поредна загуба. Този път вестфалци очаквано отстъпиха с 1:2 на гости на РБ Лайпциг. Поражението остави Арминия с 4 точки, а тимът е в зоната на изпадащите, като заема 17-ото място в таблицата. Пайпер е единственият контузен за домакините.

След като започна сезона с шест поредни загуби, сега отборът на Майнц 05 пое глътка въздух и вече в три последователни мача "червените“ нямат поражение. В предишния кръг Майнц направи 1:1 у дома с Хофенхайм и вече има 5 токи, като се намира на 16-та позиция в колоната. Йозтуналъ, Мвене и Салай са контузени за гостите.

Прогноза: Арминия Билефелд – Майнц 05 1:1


Айнтрахт Франкфурт – Борусия Дортмунд
Дата: 05.12.2020 г.
Час: 16:30

В луд мача, преминал през няколко обрата, Айнтрахт записа четвърто поредно равенство в Бунделислигата и общо пето за последните си шест кръга. Възпитаниците на Адолф Хютер поделиха точките на гости на Унион Берлин за крайното 3:3 и продължават да нямат победа в шест последователни кръга. "Орлите“ се намират на 9-ата позиция и са с 12 точки. Ахе и Баркок са с травми за домакините.

Борусия Дортмунд записа трета загуба от началото на сезона и втора поредна на собствен терен. Преди седмица "жълто-черните“ допуснаха изненадата на кръга, когато отстъпиха с 1:2 от Кьолн. По този начин селекцията на Люсиен Фавър отново допусна шампиона Байерн Мюнхен да дръпне с четири пункта напред. Вестфалци остават с 18 точки и вече са на 4-то място в колоната. Холанд, Шмелцер, Загаду и Хумелс са аут за гостите.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Борусия Дортмунд 2:2


Кьолн - Волфсбург
Дата: 05.12.2020 г.
Час: 16:30

След осем поредни мача без победа отборът на Кьолн стигна до първи успех от старта на кампанията. В предишния кръг "козлите“ хвърлиха бомбата и сразиха с 2:1 като гости гранда Борусия Дортмунд. Така клубът от едноименния град пое глътка въздух и дори успя да се измъкне от зоната на изпадащите. Кьолн е на 15-то място и има 6 точки. С травми за домакините са Хектор и Кайнц.

Волфсбург постигна трета поредна победа и преди седмица "вълците“ се справиха изразителното 5:3 у дома срещу Вердер Бремен. Селекцията на Оливер Гласнер продължава да няма поражение от началото на сезона и със сигурност ще се опита тази серия да продължи и след предстоящия двубой. Волфсбург заема 5-то място и е със 17 точки. Гилаводжи, Понграчич и Уилиам са аут за "вълците“.

Прогноза: Кьолн – Волфсбург 1:2


Фрайбург – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 05.12.2020 г.
Час: 16:30

Тимът на Фрайбург прекъсна негативната серия от три поредни загуби в първенството, но южняците отново не спечелиха и вече в осем последователни двубоя нямат победа. Преди седмица селекцията на Кристиан Щрайх направи 1:1 на гости на Аугсбург, а с добавената точка Фрайбург има общо 7 и е на 14-то място в класирането. Флекер, Хаберер и Куон със сигурност пропускат предстоящия мач.

Борусия Мьонхенгладбах пък постигна лесен и очакван успех над намиращия се в дълбока криза тим на Шалке 04. "Жребчетата“ сразиха противника с 4:1 и по този начин записаха четвърти успех от началото на сезона. Хората на Марко Розе заемат 7-ото място в колоната и имат 15 пункта. Хофман, Поулсен и Бенсебаини са аут за вестфалци.

Прогноза: Фрайбург – Борусия Мьонхенгладбах 0:1


Вердер Бремен – Щутгарт
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 16:30

Вердер Бремен постигна пет поредни равенства при резултат 1:1, но ето че в предишния кръг северняците паднаха с 3:5 на гости на Волфсбург. Поражението остави "бременските музиканти“ с 11 пункта и в момента футболистите на Флориан Кофелд са 11 точки, заемайки 11-то място. Аут за домакините са Фюлкруг, Рашица, Мьовалд, Мбум и Велкович.

Щутгарт пък бе в серия от четири последователни ремита, но преди седмица "швабите“ също допуснаха загуба. Играчите на Пелегрино Матарацо паднаха с 1:3 у дома от шампиона Байерн Мюнхен. Щутгарт е с 11 пункта и е на 10-то място. В лазарета на гостите са Дидави, Ауджа, Томи, Сисе и Ал Гадиоуи.

Прогноза: Вердер Бремен – Щутгарт 2:2


Шалке 04 – Байер Леверкузен
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 19:00

След първите девет кръга от тазгодишната кампания отборът на Шалке 04 е единственият, който все още не познава вкуса на победа. "Кралскосините“ се намират в една от най-сериозните кризи, откакто въобще съществува клубът. Преди седмица рурци паднаха с 1:4 в регионално дерби срещу Борусия Мьонхенгладбах. Шалке очаквано е на последното 18-то място и е с едва 3 точки. Кабак е наказан, а с контузии са Кутучу, Бенталеб, Харит, Ибишевич, Ферман, Пасиенсия, Очипка и Сане.

Серията от пет поредни победи за Байер Леверкузен приключи преди седмица, когато "аспирините“ записаха четвърто реми от началото на сезона. Възпитаниците на Петер Бош направиха изненадващо нулево равенство у дома срещу Херта Берлин. Въпреки това, Байер е един от двата отбора, който все още е непобеден. "Аспирините“ заемат 3-ата позиция и са с 19 пункта. Йедвай, Бендер, Паласиос, Арангис, Ариас и Паулиньо са в лазарета на гостите.

Прогноза: Шалке 04 – Байер Леверкузен 0:3


Хофенхайм – Аугсбург
Дата: 07.12.2020 г.
Час: 21:30

Хофенхайм няма победа в първенството вече в седем последователни кръга. В предишния от тях "сините“ направиха 1:1 на гости на Майнц 05. Хофе е с 9 точки и се намира на 12-ото място в подреждането. Гайгер е наказан, а с контузии са Кадерабек, Бичакчич и Хюбнер.

Аугсбург записа второ поредно равенство и то пак при резултат 1:1. Този път баварците поделиха точките у дома срещу Фрайбург. Селекцията на Мануел Баум е на 8-мо място с актив от 12 пункта. Финбогасон, Педерсен и Базее са аут.

Прогноза: Хофенхайм – Аугсбург 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243