Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата

Волфсбург – Вердер Бремен
Дата: 27.11.2020 г.
Час: 21:30

Волфсбург записа втора поредна победа и общо трета от началото на сезона. В предишния кръг "вълците“ очаквано сразиха с 2:0 намиращия се в криза състав на Шалке 04. По този начин играчите на Оливер Гласнер продължават да са непобедени от началото на сезона, като освен Волфсбург другият отбор, който все още не познава вкуса на загуба, е Байер Леверкузен. "Вълците“ заемат 6-то място с актив от 14 точки. Гилаводжи и Понгранчич са аут.

Вердер записа пето поредно равенство при резултат 1:1 в Бундеслигата. Серията от ремита за "бременските музиканти“ продължи и преди седмица, когато хората на Флориан Кофелд поделиха точките на гости на шампиона Байерн Мюнхен. Северняците дори могат да съжаляват, че не победиха именития съперник, тъй като изиграха силен двубой. Вердер е с 11 пункта и се намира на 9-то място в колоната. Фюлкруг и Велкович са отсъстващи за гостите.

Прогноза: Волфсбург – Вердер Бремен 2:1


Аугсбург – Фрайбург
Дата: 28.11.2020 г.
Час: 16:30

Аугсбург стигна до равенство за крайното 1:1 при гостуването си на коравия тим на Борусия Мьонхенгладбах. Така баварците събраха 11 пункта и са на 10-та позиция в таблицата. Моравек, Базее и Йенсен са с травми, а Фрамбергер е наказан за домакините.

Фрайбург пък инкасира трета поредна загуба и вече в седем последователни кръга южняците нямат победа. Преди седмица селекцията на Кристиан Щрайх отстъпи донякъде изненадващо с 1:3 у дома срещу Майнц 05. Фрайбург е 14-ти и има 6 точки. Флекен и Хаберер са контузените.

Прогноза: Аугсбург – Фрайбург 2:1


Борусия Дортмунд – Кьолн
Дата: 28.11.2020 г.
Час: 16:30

Головата машина Ерлинг Хoланд отбеляза четири гола, с които Борусия Дортмунд направи обрат през второто полувреме при гостуването си в Берлин на Херта. Мачът от деветия кръг на германската Бундеслига завърши при резултат 2:5 в полза на BVB след 6 гола след почивката. Юсуфа Мукоко пък стана най-младият футболист в историята на Бундеслигата. В деня преди мача детето-чудо на "жълто-черните“ навърши 16 години и веднага бе включен в групата на отбора за гостуването в столицата. Няколко минути преди края пък замени героят на двубоя, записвайки името си в аналите на първенството. Тимът от Дортмунд се възползва от грешката на Байерн и доближи лидера на 1 точка. Борусия е на втора позиция с 18 точки, колкото има и третият Байер Леверкузен. Шмелцер и Загаду извън сметките на треньора Люсиен Фавър.

Кьолн продължава да е един от двата отбора в първенството, които все още нямат победа от началото на сезона. В предишния кръг "козлите“ паднаха с 1:2 у дома от Унион Берлн и допуснаха пета загуба в актива си. Кайнц, Хектор и Модест са до последно под въпрос.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Кьолн 3:0


РБ Лайпциг – Арминия Билефелд
Дата: 28.11.2020 г.
Час: 16:30

Солидният състав на РБ Лайпциг не успя да спечели във второ поредно гостуване. В предишния кръг "червените бикове“ направиха 1:1 на гости на Айнтрахт. Така възпитаниците на Юлиан Наглесман пропуснаха отлична възможност да се изравнят по точки на върха с Байерн Мюнхен и засега Лайпциг е на 4-то място със 17 пункта. Клостерман, Лаймер и Енрихс са контузени за домакините.

Новакът Арминия Билефелд допусна шеста поредна загуба. Този път вестфалци преклониха глава пред Байер Леверкузен за крайното 1:2. Хората на Уве Рьослер са 16-ти и са с 4 точки на сметката си. За тежката визита в Лайпциг няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: РБ Лайпциг – Арминия Билефелд 4:0


Унион Берлин – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 28.11.2020 г.
Час: 16:30

Унион постигна трета поредна победа и общо четвърта от старта на сезона. Този път "железните“ се налоижха с 2:1 на гости на Кьолн. Столичани събраха 15 точки и са на 5-та позиция в подреждането. Наставникът на отбора Урс Фишер не може да разчита на Уджа, Поянпало и Шлотерберк.

Айнтрахт записа четвърто равенство за последните си пет мача от Бундеслигата. В предишния кръг "орлите“ поделиха точките с коравия РБ Лайпциг за крайното 1:1. Селекцията на Адолф Хютер има 11 точки и е на 11-то място в класирането. Аке и Баркок са аут за гостите.

Прогноза: Унион Берлин – Айнтрахтр Франкфурт 2:2


Борусия Мьонхенгладбах – Шалке 04
Дата: 28.11.2020 г.
Час: 19:30

Борусия Мьонхенгладбах изпусна победата у дома срещу Аугсбург и в крайна сметка мачът завърши при резултат 1:1. "Жребчетата“ водеха до заключителните минути на двубоя, но в крайна сметка спечелиха само точка от него. Селекцията на Марко Розе има 12 точки и се намира на 7-мо място в подреждането. Хофман и Бенсебаини са контузени за домакините.

Кризата в Шалке 04 се задълбочава все повече и повече. "Кралскосините“ нямат победа от началото на сезона, като заемат последното 18-то място във временното класиране с актив от едва 3 точки. В предишния кръг "миньорите“ отстъпиха с 0:2 у дома от Волфсбург. Пасиенсия, Сане, Ферман, Ибишевич, Харти и Бенталеб са аут за тежката визита срещу Гладбах.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Шалке 04 3:1


Байер Леверкузен – Херта Берлин
Дата: 29.11.2020 г.
Час: 16:30

Амбициозният отбор на Байер Леверкузен постигна пета поредна победа в Бундеслигата и преди седмица "аспирините“ се наложиха 2:1 на гости на новака Арминия Билефелд. Играчите на Петер Бош вече имат 18 точки и са на 3-то място във временното класиране, като са с точка по-малко от лидера Байерн Мюнхен. Паласиос, Арангис, Ариас, Паулиньо и Тапсоба са с травми за домакините.

Херта пък инкасира пето поражение до момента, след като в предишния кръг столичани бяха разбити с 2:5 у дома от Борусия Дортмунд. "Старата дама“ остава със 7 точки на сметката си засега хората на Бруно Лабадия са на 13-та позиция в таблицата. Кордоба и Аскасибар са контузени за берлинчани.

Прогноза: Байер Леверкузен – Херта Берлин 3:1


Майнц 05 – Хофенхайм
Дата: 29.11.2020 г.
Час: 19:00

Майнц 05 започна с шест поредни загуби, но ето че в последните си два мача "червените“ успяха да спечелят и първи точки на сметката си. Първо бе равенството у дома срещу Шалке 04, а преди седмица Майнц записа и първи успех за тазгодишната кампания, надигравайки с 3:1 като гост Фрайбург. Така "червените“ успяха да се измъкнат от зоната на изпадащите и са на 15-то място с 4 точки. Салай и Мвене са контузени за домакините.

Хофенхайм записа шести пореден двубой без победа в Бундеслигата. "Сините“ изтърваха успеха при домакинството си на Щутгарт, като допуснаха попадения в добавеното време на срещата, която завърши 3:3. Хофе е с 8 точки и е на 12-то място в класирането. Адамян, Бичакчич, Хюбнер, Вогт и Стафилидис все още лекуват травми.

Прогноза: Майнц 05 – Хофенхайм 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
261