Байерн спечели и голямото дерби срещу Дортмунд (видео)


FUTBOL-TV

Байерн спечели и голямото дерби срещу Дортмунд (видео)

Байерн Мюнхен продължава с добрата си серия. Баварците спечелиха и голямото дерби срещу Борусия Дортмунд с 3:2. Мачът на "Сигнал Идуна Парк" бе доста интересен, като двата отбора дадоха всичко от себе си.

В 24-ата минута Левандовски реализира на празна врата след асистенция на Гнабри, а малко по-късно ВАР се намеси и изчисли, че полякът е бил в засада при паса към него. Положението бе доста спорно, като Лева може все пак бе в положение на засада.

В края на първата част бе доста интересно. В последната минута на първото полувреме постепенна атака на тима завърши с подаване на Герейро по земя, след което Ройс веднага засече кълбото, пращайки го в мрежата на Нойер - 1:0.

Радостта на BVB обаче не бе дълга, тъй като в четвъртата минута на добавеното време Алаба беше точен от пряк-свободен удар, като за това помогна и рикошет в тялото на Тома Мюние - 1:1.

След почивката головото шоу продължи, като двата отбора направиха истинско дерби. Хората на Ханзи Флик нанесоха решаващ удар в 48-ата минута, когато Лева изпревари Хумелс при центриране на Люка Ернандес отляво и вкара за 1:2.
 
Три минути след това Кингсли Коман стреля в гредата.  Десет минути преди края Сане покачи на 3:1 след асистенция на Левандовски. Домакините обаче бързо върнаха интригата, след като в 83-ата Холанд намали на 2:3. В 87-ата "жълто-черните" бяха много близо до изравнителния гол, след като Ройс беше намерен на отлична позиция, но шутира силно над гредата.

В добавеното време гостите стигнаха до четвърти гол в мрежата на Бюрки, дело на Роберт Левандовски. Намесата на ВАР обаче отчете нова засада на поляка и попадението не бе зачетено. 

Лошата новина за Байерн е, че халфът на тима - Йошуа Кимих се контузи в дербито и беше заменен принудително, а първоначалните прогнози сочат, че травмата му не е лека. Според "Билд" става дума за разкъсване на странични връзки на коляното. Тепърва ще стане ясно какво е неговото състояние.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
154