Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата

Щутгарт – Кьолн
Дата: 23.10.2020 г.
Час: 21:30

Новакът Щутгарт записа втора поредна победа като гост. Този път "швабите“ се наложиха с 2:0 на гости на Херта. Южняците имат 7 точки и са на 5-то място в класирането. Ауджа, Томи, Еглоф и Мавропасно са аут за домакините.

Кьолн прекъсна серията от три поредни загуби, но "козлите“ отново не спечелиха, след като преди седмица завършиха 1:1 у дома с Айнтрахт. Така, ако прибавим и мачовете от предишната кампания, серията на клуба от едноименния град възлиза на общо 14 поред без записан успех. Кьолн е на 16-та позиция с 1 точка. Хектор и Кайнц са аут за гостите.

Прогноза: Щутгарт – Кьолн 2:1


Майнц 05 – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 24.10.2020 г.
Час: 16:30

Съставът на Майнц 05 продължава да е единственият, който все още няма спечелена точка от началото на сезона. "Червените“ са в серия от четири последователни загуби, в последната от която отстъпиха с 0:1 у дома от Байер Леверкузен. Майнц логично е и на последното 18-то място.

Амбициозният отбор на Борусия Мьонхенгладбах завърши 1:1 у дома с Волфсбург. "Жребчетата“ имат 5 пункта и са на 11-то място в подреждането. Поулсен, Бейер, Лазаро и Дукуре са контузени. Борусия ще трябва да се нагласява за сгъстен цикъл, тъй като тимът започна участието си в Шампионската лига. В първия си мач от най-престижния клубен турнир вестфалци направиха 2:2 на гости на Интер.

Прогноза: Майнц 05 – Борусия Мьонхенгладбах 0:3


РБ Лайпциг – Херта Берлин
Дата: 24.10.2020 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг записа втора поредна и общо трета загуба от началото на сезона. Този път "червените бикове“ сразиха с 2:0 като гости състава на Аугсбург. По този начин селекцията на Юлиан Нагелсман се изкачи на лидерското място в Бундеслигата с актив от 10 точки, с по една повече от грандовете Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Клостерман, Лаймер, Хайдара и Кампъл са аут.


Херта започна новия сезон с победа, но сега "старата дама“ е в серия от три последователни загуби. В последната от тях столичани отстъпиха с 0:2 у дома от новака Щутгарт. Поражението остави берлинчани с 3 точки, а хората на Бруно Лабадия заемат 15-ото място в колоната. Турунарига, Аскасибар, Гендузи и Леки са аут.

Прогноза: РБ Лайпциг – Херта Берлин 3:2


Унион Берлин – Фрайбург
Дата: 24.10.2020 г.
Час: 16:30

Унион Берлин направи второ поредно 1:1 в своя визита. Този път "железните“ поделиха точките при гостуването си на крайно непостоянния Шалке 04. В момента хората на Урс Фишер са 10-ти и имат 5 точки. Уджа и Шлотербек са контузени.

Фрайбург записа трети пореден двубой без победа и второ последователно равенство на собствен терен. В предишния кръг южняците извъртяха 1:1 срещу Вердер. Играчите на Кристиан Щрайх са 12-ти и също имат 5 пункта. Флекен и Хаберер са контузени.

Прогноза: Унион Берлин – Фрайбург 1:1


Борусия Дортмунд – Шалке 04
Дата: 24.10.2020 г.
Час: 19:30

Борусия Дортмунд записа трети успех от началото на сезона. В предишния кръг "жълто-черните“ се наложиха с 1:0 на гости на амбициозния отбор на Хофенхайм. Така играчите на Люсиен Фавър продължават да са на точка от върха, като BVB има 9 пункта и е на 3-ото място в подреждането. Шмелцер, Загаду, Шулц и Аканджи са в лазарета на домакините и пропускат големия регионален сблъсък.

Шалке 04 вече е катастрофална серия от 20 поредни мача без успех в Бундеслигата, като в този брой се включват и двубоите от миналогодишния сезон. От началото на текущата кампания "кралскосините“ имат три поредни загуби, а в предишния кръг "миньорите“ спечелиха първа точка след 1:1 у дома срещу Унион Берлин. Шалке е 17-ти и има 1 точка. Сердар, Кабак и Ут са аут за дербито.

Прогноза: Борусия Дортмудн – Шалке 04 3:0


Волфсбург – Арминия Билефелд
Дата: 25.10.2020 г.
Час: 16:30

Волфсбург е единственият отбор в Бундеслигата, който има само и единствено равенства до момента – две нулеви и две са по 1:1. Преди седмица "вълците“ направиха именно 1:1 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Възпитаниците на Оливер Гласнер са с 4 точки и засега са на 13-та позиция в таблицата. Отавио, Погранчич, Брума, Брекало и Камачо са отсъстващи за домакините.

Новакът Арминия Билефелд инкасира втора поредна загуба в първенството, когато в предишния кръг вестфалци очаквано отстъпиха с 1:4 у дома от шампиона Байерн Мюнхен. Арминия остава с 4 точки и е на 14-то място в класирането. Вогълсамер и Суку са с травми за гостите.

Прогноза: Волфсбург – Арминия Билефелд 2:0


Вердер Бремен – Хофенхайм
Дата: 25.10.2020 г.
Час: 19:00

Вердер не успя да постигне трета поредна победа, тъй като в предишния кръг "бременските музиканти“ завършиха 1:1 на гости на Фрайбург. Северняците имат 7 точки и са 7-ми в подреждането. Треньорът Флориан Кофелд не може да разчита на Аугустинсон.

След като започна сезона с две последователни победи, сега Хофенхайм инкасира втора поредна загуба. Преди седмица "сините“ отстъпиха с 0:1 у дома от Борусия Дортмунд. Хофе е с 6 точки и към момента е на 8-ма позиция. Крамарич, Кадерабек, Бичакчич, Стафилидис и Нордвайт са контуезени.

Прогноза: Вердер Бремен – Хофенхайм 1:0


Байер Леверкузен – Аугсбург
Дата: 26.10.2020 г.
Час: 21:30

След като започна сезона с три последователни равенства, в предишния кръг Байер Левркузен записа първи успех. Той дойде на гости на последния в класирането Майнц 05 за крайното 1:0. Така "аспирините“ вече имат 6 точки и към момента са на 9-та позиция в колоната. Ариас, Шик и Паулиньо са извън сметките на Петер Бош.

Започналият отлично новия сезон състав на Аугсбург допусна първа загуба до момента. В предишния кръг баварците отстъпиха с 0:2 от лидера РБ Лайпциг. Южняците остават със 7 пункта и са на 6-то място в класирането. Финбогасон и Моравек са контузени за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен – Аугсбург 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
350