Дортмунд си спечели три точки като гост на Хофе (видео)


FUTBOL-TV

Дортмунд си спечели три точки като гост на Хофе (видео)

Борусия Дортмунд постигна минимална победа с 1:0 като гост на Хофенхайм в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата. Единственото попадение отбеляза резервата Марко Ройс в 76-ата минута.

Двата отбора не оправдаха очакванията за голове, освен това и чистите положения не бяха много. Първият шанс се откри пред домакините в 19-ата минута, когато удар по земя на Мият Гачинович беше спасен от Марвин Хитц. В 35-ата минута Джовани Рейна шутира силно към долния ляв ъгъл, но защитник блокира в последния момент.

120 секунди по-късно Тома Мюние скочи най-високо след корнер, но гредата го лиши от първи гол с "жълто-черния" екип.

В 64-ата треньорът на Борусия Люсиен Фавър, за когото това беше среща №300 в Бундеслигата, вкара Холанд и Ройс. 12 минути по-късно те комбинираха, за да може вторият да се разпише на празна врата.

В 81-ата минута Рафаел Герейро намери по чудесен начин Халанд в наказателното поле, но ударът на нападателя премина покрай вратата. Домакините опитаха да изравнят, но удар на Кристоф Баумгартнер не се оказа проблем за Хитц. До края на срещата Борусия имаше шанс за ново попадение, но удари на Джовани Рейна и Марко Ройс не намериха целта.

С тази победа "вестфалци“ се наредиха втори с 9 точки, докато Хофе са осми с 6 пункта. В следващия кръг BVB приема Шалке, докато Хофенхайм гостува на Вердер.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
359