Вердер почва да трупа точки


FUTBOL-TV

Вердер почва да трупа точки

Вердер Бремен постигна втора поредна победа. Този път "Бременските музиканти" се наложиха с минималното 1:0 над гостуващи Арминия Билефелд в двубой от третия кръг на Бундеслигата.

Леонардо Битенкурт отбеляза единственото попадение в 27-ата минута. При гола Мбом центрира отдясно, а Битенкурт имаше достатъчно време в наказателното поле, спря си топката и стреля в левия ъгъл. Малко преди това германецът отново бе пратил топката във вратата на Ортега, но този път попадението бе отменено заради засада след намесата на ВАР.

В добавеното време отборът на Арминия стигна до гол, дело на Ван дер Хорн, но той бе отменен заради нарушение на нидерландеца. Така тимът от Билефелд, който се завърна в Бунделигата след 11-годишно отсъствие, допусна първа загуба, след като в първите два кръга "сините" записаха равенство с Айнтрахт Франкфурт и победиха Кьолн. Вердер пък започна да трупа точки, като ще опита да избегне положението си от предния сезон, когато до последно се бореше за оставане в Първа Бундеслига.

  Сподели
243