Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата

Унион Берлин – Майнц 05
Дата: 02.10.2020 г.
Час: 21:30

Симпатичният отбор на Унион Берлин се представи достойно и успя да оцелее в историческия си първи сезон в елитната Първа Бундеслига. Сега селекцията на Урс Фишер ще се опита да затвърди, а защо не и да надгради. Столичани загубиха първия си двубой за сезона, отстъпвайки с 1:3 у дома от Аугсбург, а преди седмица "железните“ стигнаха до 1:1 на гости на Борусия Мьонхенгладбах.

Майнц 05 започна лошо новия сезон в Бундеслигата и след два изиграни кръга "червените“ са с две загуби – 1:3 от РБ Лайпциг и 1:4 от Щутгарт. От ръководството на клуба решиха да се разделят Ахим Байерлорцер и сега начело на тима застана неговият помощник Ян-Мориц Лихте, който ще трябва да стабилизира изявите на Майнц. Ниахате е наказан за гостите.

Прогноза: Унион Берлин – Майнц 05 1:0


Борусия Дортмунд – Фрайбург
Дата: 03.10.2020 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд инкасира загуба с 0:2 при гостуването си на Аугсбург в мач от 2-рия кръг на новия сезон в Бундеслигата. Феликс Удуокай откри резултата за домакините в края на първото полувреме. В 54-тата минута Даниел Калиджури направи резултата 2:0 в полза на тима на Аугсбург. Загубата е първа за кампанията за тима на Борусия Дортмунд, който е на 8-мата позиция с 3 точки. Отсъстващи за домакините са Санчо, Бюрки и Азар.

Фрайбург се представи над очакванията през последния сезон и южняците финишираха на 8-мо място. Сега обаче хората на Кристиан Щрайх трудно ще успеят да затвърдят изявите, тъй като звездите на тима Кох, Валдшмид и Шволов бяха продадени, а битката с останалите отбори ще е повече от жестока. Въпреки това, Фрайбург започна кампанията с успех над новака Щутгарт за крайното 3:2, а преди седмица тимът направи 1:1 с Волфсбург. Хайнц и Флекен са аут за домакините.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Фрайбург 3:1


Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм
Дата: 03.10.2020 г.
Час: 16:30

След като започна сезона с изненадващо реми у дома срещу новака Арминия Билефелд за крайното 1:1, в предишния кръг амбициозният отбор на Айнтрахт се отпуши и се наложи с 3:1 на гости на Херта. Костич и Н‘Дика са контузени за "орлите“.

Супершампионът на Европа Байерн Мюнхен допусна малко очаквана загуба с 1:4 при визитата си на Хофенхайм в среща от втория кръг на Бундеслигата. Баварците направиха слаб мач и логично загубиха. Ермин Бичакчич беше точен в 16-ата минута. В 24-ата Мунас Дабур вкара за 2:0. В 36-ата Йошуа Кимих намали изоставането на баварците. В 77-ата Крамарич реализира за 3:1. и до голяма степен сложи точка на спора. В добавеното време Андрей Крамарич бе точен от бялата точка и оформи крайния резултат, с който "сините“ стигнаха до втора поредна победа.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм 2:2


Кьолн – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 03.10.2020 г.
Час: 16:30

Кьолн започва трудно новата кампания в Бундеслигата. "Козлите“ допуснаха поражение и във втория кръг от календара, като този път отстъпиха с 0:1 на гости на новака Арминия Билефелд. Кайнц и Шмитц са аут, а Ектор и Модест са под въпрос.

Отборът на Борусия Мьохнегладбах се класира за групите на Шампионската лига, завършвайки на 4-то място с 65 точки. Целта пред вестфалския клуб е да не губи насъбраната инерция под ръководството на Марко Розе. През лятото Гладбах запази ядрото на своя състав, а към отбора се присъединиха Ладзаро, Поулсен и Скали. Въпреки това, отборът загуби с 0:3 първия си мач от сезона срещу съименника си от Дортмунд, а преди седмица "жребчетата“ направиха 1:1 у дома срещу Унион Берлин. Закария и Емболо са с травми.

Прогноза: Кьолн – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Щутгарт – Байер Леверкузен
Дата: 03.10.2020 г.
Час: 16:30

Щутгарт успя бързо да си вземе поправителния и "швабите“ се завърнаха обратно в Първа Бундеслига след само един сезон в долната дивизия. Целта пред Щутгарт е да не изпада отново в долния ешелон, като за целта се прави силна селекция. Щутгарт загуби с 2:3 домакинството си на Фрайбург, като "швабите“ изоставаха с три гола, но не успяха да стигнат до подвиг и да спечелят точка в срещата. Във втория кръг обаче южняците разбиха са 4:1 Майнц 05 като гости.

Байер Леверкузен не успя да постигне голямата цел през последната кампания, която бе място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. Играчите на Петер Бош ще направят всичко възможно този път да се придвижат по-напред в крайното класиране, макар и без голямата си звезда Кай Хавертц, който беше продаден на Челси. Воланд също напусна, но пък в тима дойдоха Шик и Грил. "Аспирините“ стартираха кампанията с нулево реми на гости на Волфсбург, а преди седмица Байер отново подели точките, само че този път с РБ Лайпциг за крайното 1:1.

Прогноза: Щутгарт – Байер Леверкузен 0:2


Вердер Бремен – Арминия Билефелд
Дата: 03.10.2020 г.
Час: 16:30

Вердер Бремен записа първа победа за сезона и в предишния кръг северняците задълбочиха кризата в Шалке 04, надигравайки съперника с 3:1. "Бременските музиканти", които бяха пред изпадане през миналия сезон, изиграха добър мач и наказаха всички грешки на съперника. Страхотен мач за своя тим направи Никлас Фюлкруг, който се отчете с хеттрик (22', 37'-дузпа и 59'). В добавеното време на срещата Марк Ут успя да вкара почетно попадение за "миньорите". Рашица и Мьовалд са контузени за Вердер.

Новакът Арминия Билефелд спечели първа победа за кампанията, след като в предишния кръг вестфалци надиграха с 1:0 състава на Кьолн. "Синьо-черните“ все още нямат загуба, като всяка спечелена точка вдъхва увереност за играчите на Арминия, чиято цел е да не изпадне от елитната дивизия.

Прогноза: Вердер Бремен – Арминия Билефелд 2:1


РБ Лайпциг – Шалке 04
Дата: 03.10.2020 г.
Час: 19:30

РБ Лайпциг отново се представи на ниво през миналогодишния сезон и "червените бикове“ завършиха на 3-то място в класирането с актив от 66 точки. Освен това играчите на Юлиан Нагелсман играха полуфинал в Шампионската лига. Задачата пред отбора сега става по-трудна, тъй като звездата Тимо Вернер беше продаден, а Патрик Шик също напусна. В първия кръг Лайпциг спечели с 3:1 у дома над Майнц 05, а преди седмица тимът направи 1:1 на гости на Байер Леверкузен. Хартман, Упамекано и Поулсен са аут за домакините.

Шалке отново разочарова феновете си. След поражението с 0:8 от Байерн Мюнхен, сега "кралскосините" инкасираха ново поражение - с 1:3 при това у дома срещу Вердер Бремен. Отчайващото представяне на тима доведе до тъй дълго очаквана промня. Сега начело на Шалке ще е Мануел Баум, който има нелеката задача да изведе "миньорите“ от кризата, която са изпаднали. Кабик и Сердар са контузени.

Прогноза: РБ Лайпциг – Шалке 04 2:2


Волфсбург – Аугсбург
Дата: 04.10.2020 г.
Час: 16:30

Коравият отбор на Волфсбург записа второ поредно равенство в първенството. Този път "вълците“ поделиха точките с Фрайбург за крайното 1:1. Иначе Волфсбург постигна целта през миналогодишния сезон и "вълците“ се класираха за Лига Европа. Играчите на Оливер Глазнер, който остави добри впечатления в дебютната си кампания в Бундеслигата, завършиха на 7-ма позиция и по всичко личи, че във Волфсбург ще надгражда с изявите през тази кампания, макар и все още да чака първи успех.

Отличното представяне на Аугсбург от началото на новия сезон в Бундеслигата продължи и във втория кръг, когато баварците сломиха у дома гранда Борусия Дортмунд за крайното 2:0. Феликс Удуокай откри резултата за домакините в края на първото полувреме. В 54-тата минута Даниел Калиджури направи резултата 2:0 в полза на тима на Аугсбург. По този начин футболистите на Хайко Херлих вече имат две победи от два мача и се изкачват на върха в класирането в Бундеслигата с актив от 6 точки.

Прогноза: Волфсбург – Аугсбург 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239