Безмилостен Байерн! Като за начало Шалке отнесе 8 гола (видео)


FUTBOL-TV

Безмилостен Байерн! Като за начало Шалке отнесе 8 гола (видео)

Шампионът на Европа Байерн Мюнхен разгроми Шалке 04 с 8:0 в първия мач от новия сезон в германската Бундеслига. Серж Гнабри отбеляза хеттрик, но и останалите играчи на тима показаха, че се намират в топ форма. Баварците бяха без Тиаго Алкантара, който премина в Ливърпул. Дори да не вземе негов заместник, старши треньорът Ханзи Флик явно разполага с достатъчно опции в средата на терена.

Головата фиеста започна в четвъртата минута, когато Гнабри финтира съперник и със завъртане прати майсторски топката във вратата на Шалке – 1:0. В 15-ата минута Леон Горецка засече с мощен изстрел от движение хубав пас на Левандовски и удвои. След поливин час игра Левандовски влезе в наказателното поле и беше повален от Суат Сердар. Съдията Феликс Цвайер веднага посочи бялата точка. Роберт изпрати Ферман в обратния ъгъл и откри головата си сметка за новия сезон и класиката бе факт.

Второто полувреме отново стартира с гол на Гнабри. Той се възполва от пас на Сане, който му подаде на празна врата и покачи на 4:0. Наказателната акция на Байерн не спря дотук, а Сане беше в основата на почти всичко интересно пред вратата на Шалке. В 59-ата минута той отново комбинира с Гнабри, който не пропусна да оформи хеттрика си. 

Черешката при победата беше в 69-ата минута. Тогава Роберт Левандовски не успя да вкара, но пък направи забележително подаване и от воле Томас Мюлер вкара. Дойде и моментът Сане да вкара първия си гол за Байерн и той го направи секунди след попадението на Мюлер. Отново Кимих направи извеждащ пас, а Сане надбяга защитата и елегантно преодоля Ферман.

В 81-ата минута Левандовски асистира и на 17-годишния Джамал Мусиала, който сложи точка на спора с първия си гол в професионалния футбол – 8:0. Така Байерн вероятно ще заеме добре познатото си първо място, тъй като едва ли ще има друг отбор, който да вкара повече голове в този първи кръг и да задмине баварците по голова разлика.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
110