Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт – Арминия Билефелд
Дата: 19.09.2020 г.
Час: 16:30

Айнтрахт даде индикации, че ще вдигне летвата през последния сезон след силната кампания 2018/19, но "орлите“ трябваше да се примирят с посредствено представяне. Играчите на Адолф Хютер завършиха на 9-то място с 45 точки, като записаха повече загуби, отколкото победи в първенството, и отрицателна голова разлика. Андре Силва и Цубер са новите, а с "орлите“ се разделиха Ребич, Гачинович и Торо.

Арминия Билефелд отново е в елитната дивизия, след като през миналогодишния сезон вестфалци спечелиха Втора Бундеслига, завършвайки на 1-во място със своите 68 точки. Сега целта пред Арминия ще е да успее да оцелее през текущата кампания, макар и това да е доста трудно. Треньорът Уве Нойхаус прави селекция единствено от свободни агенти, което може да се окаже крайно недостатъчно в свирепата конкуренция в Първа Бундеслига.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Арминия Билефелд 3:1


Кьолн – Хофенхайм
Дата: 19.09.2020 г.
Час: 16:30

През миналогодишния сезон съставът на Кьолн успя да се спаси, като завърши на 14-та позиция с актив от 36 пункта, а Маркус Гисдол успя да стабилизира отбора. Със сигурност в редиците на "козлите“ ще искат да надградят представянето си и за целта беше привлечен един от най-перспективните гръцки футболисти в лицето на Димитриос Лимниос, който ще внесе допълнителна острота в предни позиции заедно с Модест и Кордоба.

В последните години Хофенхайм се утвърди като приятна изненада както на домашна сцена, така и по европейските терени. Тимът от едноименното немско село игра в групите на Шампионската лига, а сега след последния сезон предвожданият от Себастиан Хьонес тим отново се класира за втория по сила турнир на Стария континент – Лига Европа. Хофе завърши на 6-та позиция с 52 точки, като се пребори с конкуренцията на Волфсбург и Фрайбург. Гачинович се присъедини към отбора, но с него се разделиха Битенкурт, Кобел и Цубер.

Прогноза: Кьолн – Хофенхайм 2:2


Щутгарт – Фрайбург
Дата: 19.09.2020 г.
Час: 16:30

Щутгарт успя бързо да си вземе поправителния и "швабите“ се завърнаха обратно в Първа Бундеслига след само един сезон в долната дивизия. Там играчите на Пелегрино Матарацо завършиха на 2-ро място с 58 точки. Целта пред Щутгарт е да не изпада отново в долния ешелон, като за целта се прави силна селекция. Новите са Валдемар Антон, Грегор Кобел, Ендо, Щенцел и Мавропанос.

Фрайбург се представи над очакванията през последния сезон и южняците финишираха на 8-мо място с 48 точки. Сега обаче едва ли хората на Кристиан Щрайх ще успеят да затвърдят изявите, тъй като звездите на тима Кох, Валдшмид и Шволов бяха продадени, а битката с останалите отбори ще е повече от жестока.

Прогноза: Щутгарт – Фрайбург 1:1


Унион Берлин – Аугсбург
Дата: 19.09.2020 г.
Час: 16:30

Симпатичният отбор на Унион Берлин се представи достойно и успя да оцелее в историческия си първи сезон в елитната Първа Бундеслига. "Железните“ завършиха на 11-то място с 41 точки и сега селекцията на Урс Фишер ще се опита да затвърди, а защо не и да надгради. Клубът от "Старото лесничейство“ направи трансферен удар и привлече бившия национал Макс Крузе, а защита също беше подсилена с Робин Кнохе, както и с трансферите на Шлотербек и Бютлер.

Съставът на Аугсбург се наложи като участник в елитния ешелон. През сезон 2014/15 баварците дори играха в европейските клубни турнири, завършвайки на 5-то място, но след това южняците неизменно финишираха в долната половината на класирането. Сега явно в Аугсбург се готвят за надграждане и за целта бяха привлечени Удуохай, Калиджури, Гумни, Щрол и Гикиевич.

Прогноза: Унион Берлин – Аугсбург 2:2


Вердер Бремен – Херта Берлин
Дата: 19.09.2020 г.
Час: 16:30

Вердер ще се опита да забрави възможно най-скоро последния си сезон. В него северняците се спасиха по чудо, като завършиха на 16-то място с 31 точки, и трябваше да играят бараж за оцеляване. Там "бременските музиканти“ оцеляха след 0:0 у дома и 2:2 на гости на Хайденхайм. За да вдигнат нивото, край река Везер развързаха кесията и новите в тима са Битенкурт, Агу, Чонг и Ерас.

Херта приключи миналогодишната кампания на 10-то място с 41 точки. Отборът се представяше на ниво под ръководството на Юрген Клинсман, но след изненадващата оставка на бившия нападател нещата не потръгнаха добре за столичани. Тимът успя да се стабилизира едва след назначаването на Бруно Лабадия и сега специалистът ще се опита да класира "старата дама“ за Европа, макар и с подмладен състав. Новите до момента са Шволов и Зеефуик.

Прогноза: Вердер Бремен – Херта Берлин 3:2


Борусия Дортмунд – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 19.09.2020 г.
Час: 19:30

Борусия Дортмунд отново остана в сянката на Байерн Мюнхен и "жълто-черните“ трябваше да се примирят със сребърните медали. За последно вестафалци нарушиха баварската хегемония последователно през сезон 2010/11 и 2011/12. По всичко изглежда, че и сега възпитаниците на Люсиен Фавър няма да успеят да се преборят с най-сериозния опонент, колкото и красив футбол да играят. През миналогодишния сезон BVB на няколко пъти можеше да се доближи, че дори да изпревари Байерн, но в малко очаквани мачове тимът се дънеше. Въпреки това, Дортмунд разполага с отлични футболисти, а сега към клуба се присъединиха Мюние и Белингам. Хакими и Топрак пък напуснаха.

Отборът на Борусия Мьохнегладбах успя да се справи с конкуренцията на Байер Леверкузен и "жребчетата“ се класираха за групите на Шампионската лига, завършвайки на 4-то място с 65 точки, с две повече от съперника. Целта пред вестфалския клуб е да не губи насъбраната инерция под ръководството на Марко Розе. През лятото Гладбах запази ядрото на своя състав, а към отбора се присъединиха Ладзаро, Поулсен и Скали.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Борусия Мьонхенгладбах 2:1


РБ Лайпциг – Майнц 05
Дата: 20.09.2020 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг отново се представи на ниво през миналогодишния сезон и "червените бикове“ завършиха на 3-то място в класирането с актив от 66 точки. Освен това играчите на Юлиан Нагелсман играха полуфинал в Шампионската лига, където обаче отстъпиха от ПСЖ. Задачата пред отбора сега става по-трудна, тъй като звездата Тимо Вернер беше продаден, а Патрик Шик също напусна. Новите към момента са Мартинес, Хее-Чан, Анхелиньо и Самарджич.

През изминалия сезон тимът на Майнц 05 изпълни целта си и запази елитния си статут. Играчите на Ахим Байерлорцер завършиха на 13-та позиция с 37 точки. И през настоящата кампания това ще е приоритет за "червените“, които трудно ще успеят да надградят. Килиан и Лавалее се присъединиха към Майнц.

Прогноза: РБ Лайпциг – Майнц 05 4:0


Волфсбург – Байер Леверкузен
Дата: 20.09.2020 г.
Час: 19:00

Волфсбург постигна целта през миналогодишния сезон и "вълците“ се класираха за Лига Европа. Играчите на Оливер Глазнер, който остави добри впечатления в дебютната си кампания в Бундеслигата, завършиха на 7-ма позиция в таблицата с 49 точки. По всичко личи, че във Волфсбург ще надграждат и за целта бяха привлечени Биалек и Лакроа.

Байер Леверкузен не успя да постигне голямата цел през последната кампания, която бе място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. Въпреки борбата, която продължи до последния кръг, "аспирините“ завършиха на 5-та позиция с 63 пункта. Играчите на Петер Бош ще направят всичко възможно този път да се придвижат по-напред в крайното класиране, макар и без голямата си звезда Кай Хавертц, който беше продаден на Челси. Воланд също напусна, но пък в тима дойдоха Шик и Грил.

Прогноза: Волфсбург – Байер Леверкузен 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
236