Санчо може да предпочете Ливърпул, а не Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Санчо може да предпочете Ливърпул, а не Ман Юнайтед

Журналистът от Kicker Томас Хенеке оцени шансовете на Ливърпул и Манчестър Юнайтед да подпишат с 20-годишния английски халф на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо. Напомняме, че според различни съобщения в медиите се смята, че фаворит за подписа на Санчо е Манчестър Юнайтед. Хенеке обаче не изключва вариант, при който Джейдън може да избере клубът от "Анфийлд". 

"Преди четири години спортният директор на Борусия се съгласи да освободи Хенрих Мхитарян, само когато британците се съгласиха да платят повече от 42 милиона евро за трансфера, въпреки факта, че играчът имаше само една година по силата на настоящия договор с "пчелите“. Оттогава Манчестър Юнайтед трябваше да се примири с насмешка: в крайна сметка Юнайтед винаги плаща за това, което им е необходимо.

Въпреки това, сега всички са скептично настроени дали това правило се прилага и в случая със Санчо, защото Уудуърд поставя всичко на една карта с този трансфер, докато в цяла Европа се извършва задълбочена оценка на риска поради кризата, причинена от коронавируса, опасявайки се от огромни загуби на доходите през идния сезон. В Дортмунд има съмнения, че промените с прехода на Санчо ще настъпят това лято.

Решението трябва да бъде взето преди началото на първия тренировъчен лагер на Борусия на 10 август, след което трансферният прозорец за голмайстора на Дортмунд се затваря.

Във всеки случай се носят слухове, че 20-годишният би предпочел да се премести в Ливърпул, а не в Манчестър Юнайтед, тъй като има по-голям шанс да спечели титлата“, пише журналистът в своята колона в  Kicker.

Санчо се премести в Борусия през лятото на 2017 г. от Манчестър Сити. Сумата на трансфера бе 7.84 млн. евро. През този сезон 20-годишният халф участва в 32 мача от германското първенство, в които вкара 17 гола, даде 16 асистенции и получи два жълти картона.

Договорът на футболиста с германския клуб е валиден до лятото на 2022 година.

  Сподели
269