Байерн просто отказва да греши! Баварците излъгаха Мьонхенгладбах и докосват титлата


FUTBOL-TV

Байерн просто отказва да греши! Баварците излъгаха Мьонхенгладбах и докосват титлата

Байерн Мюнхен се наложи трудно над гостуващия Борусия Мьонхенгладбах с 2:1 в мач от 31-вия кръг на Бундеслигата. Баварците бяха близо до грешната стъпка, тъй като пет минути преди края резултатът бе равен.

В 16-ата минута Джона Хофман вкара топката в мрежата на Мануел Нойер, след като бе изведен зад защитата на баварците. Радостта на Хофман обаче бе твърде кратка, защото след преглед на ВАР системата голът не бе зачетен заради положение на засада.

Джошуа Зирзкее откри резултата за домакините в 26-ата минута. Зомер допусна нетипична за него грешка. Той сбърка елементарен пас, подари топката на Джошуа Циркзее и младият стрелец на домакините намери опразнената врата.

В 37-ата съотборникът Бенжамен Павар си вкара автогол. Той засече топката в собствената си врата след центриране от дясно. През второто полувреме гостите от Борусия също имаха своите добри ситуации. В 54-ата минута Патрик Херман имаше страхотен шанс, но Нойер отново спаси.

Все пак Байерн постигна целта си в 86-ата минута, когато Леон Горетцка реализира за 2:1. Постепенна атака на баварците достигна до десния фланг, където Бенжамен Павар овладя, а след това центрира в наказателното поле ниско по земята. Леон Горецка се оказа най-съобразителен и успя да засече от непосредствена близост, за да прати топката в мрежата и да оформи крайния резултат.

Така Байерн Мюнхен вече е само на една победа от рекордната си 30-а титла в Бундеслигата. Грандът събра 73 точки на върха и продължава да води с цели седем пункта на Борусия Дортмунд само три кръга преди края на сезона. Гладбах е четвърти в таблицата с 56 точки.

  Сподели
214