Волфсбург доволни от реми, Франкфурт проспа едно полувреме но победи Херта


FUTBOL-TV

Волфсбург доволни от реми, Франкфурт проспа едно полувреме но победи Херта

Волфсбург и Фрайбург завършиха наравно - 2:2 в среща от 31-вия кръг на Бундеслигата. В 14-ата и 27-ата минута очаквано се разписа Ваут Вегхорст, който даде добър аванс на своя тим. Освен това други две попадения на Даниел Гинчек не бяха признати, след намесата на ВАР.

120 секунди преди паузата обаче Лукас Хьолер намали, а само 18 секунди след началото на второто полувреме Роланд Шалай изравни.

В крайна сметка “вълците" са печеливши от този “хикс", защото Фрайбург им е директен съперник за място в Лига Европа. Волфсбург има 4 точки аванс при оставащи три кръга, като този сезон и седмото място дава квота за този турнир.

В друг интересен мач от този кръг Айнтрахт Франкфурт разби Херта Берлин с 4:1 като гост. Столичани поведоха с гол на Кшищоф Пьонтек в 24-ата минута, но през втората част допуснаха пълен обрат. Още в 51-ата минута появилият се в игра след почивката Андре Силва с глава подаде към Дост, а той се разписа за 1:1. В 62-ата самият Силва успя да вкара за 1:2. Шест минути по-късно Еван Н'Дика също се отчете с попадение след прецизен удар в долния ляв ъгъл.

Това не бе краят. В 86-ата Щефан Илсанкер изведе по чудесен начин Андре Силва, оформи крайното 4:1.

  Сподели
101