Вердер громи, но спасението още не е никак сигурно, Унион също с победа


FUTBOL-TV

Вердер громи, но спасението още не е никак сигурно, Унион също с победа

Вердер Бремен спечели като гост с 5:1 над Падерборн 07 в сблъсък между последните два тима в таблицата от 31-вия кръг на Бундеслигата. "Бременските музиканти" си свършиха работата още преди почивката, когато вкараха три безответни гола.

В 18-ата минута гостите получиха дузпа за игра с ръка. Анте Рашица обаче не успя да реализира от бялата точка, тъй като уцели гредата. В 20-ата “зелените" все пак откриха резултата, след като Дейви Клаасен реализира с глава с удар от над 10 метра. Той насочи топката в горния ляв ъгъл на вратаря. В 34-ата Юя Осако удвои отблизо при добавка след колеблива намеса на вратаря. Третият гол бе дело на Клаасен.

След час игра Максимилиан Егещайн направи 0:4 с първия си гол за сезона. Седем минути по-късно домакините вкараха почетен гол чрез Сабири. В 90-ата Никлас Фюлкруг оформи крайния резултат с хубав удар по земя.

Падерборн на практика вече не е част от елита, след като три кръга преди края изостава на осем точки от баражното място. Вердер се доближи на точка от 16-ия и на две от 15-ия в класирането.

В друг интересен мач Унион Берлин се наложи с 2:1 като гост на Кьолн. Фридрих откри резултата в 39-ата минута, а в 67-ата Гентнер удвои. В самия край падна едно попадение и във вратата на столичани, дело на Кордоба.

Двата тима си делят 12-та позиция, като имат по 35 точки.

  Сподели
142