Леверкузен няма да се даде на Байерн


Н. Атанасов

Леверкузен няма да се даде на Байерн

Байер Леверкузен – Байерн Мюнхен
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 06.06.2020 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен се наложи с минималното 1:0 при визитата си на Фрайбург в двубой, който откри 29-ия кръг на Бундеслигата. Автор на единственото попадение в срещата стана Кай Хаверц. Младата звезда на Байер продължава да блести, като не спира да бележи в срещите на "аспирините". Той се разписа след 54 минути игра, като завърши пробив на Бейли с точен изстрел между краката на вратаря на Фрайбург. С гола си днес Кай Хаверц се превърна в най-младият голмайстор до 21 години в Бундеслигата със своите 35 попадения в кариерата. От началото на 2020 година никой друг играч в топ 5 първенствата в света не е допринесъл за повече голове от 13-те на Хаверц (9 гола и 4 асистенции).

Така Байер продължава ожесточената борба за място в Топ 4 на класирането с отборите на РБ Лайпциг и Борусия Мьонхенгладбах. Селекцията на Петер Бош е на 5-то място и има 56 точки, с колкото е и Гладбах, а Лайпциг е с две повече.

Аут за домакините е Бендер.

Байерн Мюнхен разгроми Фортуна Дюселдорф с 5:0 на свой терен в среща от 29-ия кръг на Бундеслигата. Така баварците направиха още една крачка към рекордната си титла №30 и осма поредна. Головата машина Роберт Левандовски се отчете с две попадения, с което той вече е вкарвал на всички клубове от настоящия състав на Бундеслигата. Неговата лична сметка за този сезон вече е 43 гола. Преди това защитникът на гостите Матиас Йоргенсен си вкара автогол в 15-ата минута, давайки аванс на Байерн. В 29-ата точен беше Бенжамен Павар. В 52-ата Алфонсо Дейвис докара нещата до 5:0 и чак тогава домакините се кротнаха и намалиха темпото.

Байерн е лидер в класирането с 67 точки. Със седем по-малко е Борусия Дортмунд.

В лазарета на гостите са Коутиньо, Сюле, Толисо и Арп.

Байер Леверкузен вече победи именития си съперник в първия двубой между двата тима по-рано през сезона с 2:1. В предишната кампания "аспирините“ отново спечелиха домакинството си над баварците с 3:1.

Залогът и за двата отбора е голям, като противниците са в добра форма, но равенство за гостите едва ли ще им навреди на шампионските амбиции.

Прогноза: Байер Леверкузен – Байерн Мюнхен 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Ханзи Флик)
 
Нойер
   
Павар
Боатенг
Алаба
Дейвис
Кимих
Алкантара
Коман
Мюлер
Гнабри
Левандовски
Хаверц
Диаби
Амири
Белараби
Баумгартлингер
Арангис
Синкгравен
С. Бендер
Тапсоба
Вайснер
   
Храдецки
 
Байер Леверкузен (Петер Бош)

Обоснована прогноза: Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 2:2

  Сподели
559