Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата

Фрайбург – Борусия Мьохненгладбах
Дата: 05.06.2020 г.
Час: 21:30

Фрайбург записа втора поредна загуба и вече четири последователни мача южняците нямат победа, което всъщност е след подновяването на първенството. Този път играчите на Кристиан Щрайх отстъпиха с 0:1 у дома от амбициозния тим на Байер Леверкузен. Фрайбург остава с 38 точки и вече е на 8-мо място, като е на четири пункта от Топ 6 и местата, които осигуряват евроквота. Гулде, Хаберер и Рафе са аут.

Борусия Мьонхенгладбах надигра Унион Берлин с 4:1 в мач от 29-тия кръг и прекъснаха серията от два поредни мача без успех. Флориан Нойхаус откри резултата в 17-тата минута, а 4 минути преди края на първото полувреме Маркюс Тюрам покачи на 2:0. В 53-тата минута Патрик Херман направи страхотен пропуск, след като преодоля вратаря на Унион, но след това не улучи опразнената врата. Само 6 минути по-късно, Гладбах все пак стигна до трети гол. Отново точен бе Тюрам и пак след асистенция на Плеа. Девет минути преди края на срещата и Плеа успя да се разпише. Иначе на трибуните присъстваха 15 хиляди снимки на най-верните фенове на Борусия. С победата "черните жребци“ имат 56 точки, с колкото е и Байер Леверкузен, но показателите на хората на Марко Розе са по-добри. Рафаел, Стрьобъл, Джонсон и Закария са контузени.

Прогноза: Фрайбург – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Фортуна Дюселдорф – Хофенхайм
Дата: 06.06.2020 г.
Час: 16:30

Борещият се за оцеляване състав на Фортуна Дюселдорф очаквано претърпя разгром в последния си мач от шампионата, който сложи край на серията от шест поредни мача без поражение на вестфалци. Този път Фортуна падна с 0:5 от устремилия се към осма поредна титла гранд Байерн Мюнхен за 0:5. "Червените“ са 16-ти и имат 27 точки, като са на точка от спасението. Щефен и Ковнацки са в лазарета.

Хофенхайм се наложи с минималното 1:0 при визитата си на Майнц 05. Тимът от Зинсхайм надделя след попадение на Иляс Бебу в 43-ата минута. Десет минути по-рано Робин Куайсон нацели греда. Друга любопитна ситуация от първата част бе в 27-ата минута, когато гостите стигнаха до дузпа. Вратарят Флориан Мюлер обаче спаси изстрела на Цубер. След почивката играта бе равностойна, като в крайна сметка гостите спасиха трите точки и стигнаха до втора поредна победа. Хофе са 7-ми и са с 42 точки, като продължават местата за място в Лига Европа. Крамарич е под въпрос, а Адамян, Белфодил и Стафилидис са контузени.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Хофенхайм 1:2


Айнтрахт Франкфурт – Майнц 05
Дата: 06.06.2020 г.
Час: 16:30

Айнтрахт започва постепенно да се съвзема. След като "орлите“ бяха в серия от пет последователни загуби, сега селекцията на Адолф Хютер записа равенство, а за последната седмица Айнтрахт стигна до две поредни победи. Първо бе надигран коравият Волфсбург за крайното 1:2, а през седмицата "орлите“ сразиха и Вердер Бремен за крайното 0:3 в отложен двубой. Айнтрахт е 11-ти и има 35 пункта. Торо е наказан, а Фернандеш и Пасиенсия са контузени.

Борещият се за оцеляване отбор на Майнц 05 записа пети пореден мач без победа в първенството. В предишния кръг "червените“ отстъпиха с 0:1 у дома от Хофенхайм. Загубата остави Майнц на спасителното 15-то място в таблицата, като тимът е с 28 пункта, което е с точка повече спрямо Фортуна Дюселдорф. Баку е наказан, а Юсте и Центнер са контузени.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Майнц 05 3:0


РБ Лайпциг – Падерборн
Дата: 06.06.2020 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг записа десети пореден двубой в Бундеслигата без загуба. За този период "червените бикове“ постигнаха четири победи и шест равенства. Именно ремитата костваха на Лайпциг отдалечаване от първото място и изваждане от борбата за титлата. В предишния кръг играчите на Юлиан Нагелсман сразиха с 4:2 Кьолн. Тимът е на 3-то място и има 58 точки, но не може да си позволи отпускане, тъй като отборите на Борусия Мьонхнегладбах и Байер Леверкузен са на дистанция от едва два пункта. Кампъл, Поулсен, Конате и Хартман са аут.

На противоположния полюс пък е новакът Падерборн. Вестфалският клуб няма победа в десет поредни мача и за всички е ясно, че скромният тим от едноименния град доиграва кампанията в елитната дивизия. "Синьо-черните“ са на последното 18-то място и имат 19 точки, а в предишния кръг бяха разбити с 1:6 у дома от Борусия Дортмунд.

Прогноза: РБ Лайпциг – Падерборн 4:0


Борусия Дортмунд – Херта Берлин
Дата: 06.06.2020 г.
Час: 19:30

Борусия Дортмунд се наложи с категоричното 6:1 при визитата си на Падерборн в среща от 29-ия кръг на Бундеслигата. След почивката заваля дъжд от голове. В 54-ата минута Торган Азар довкара избитата неубедително от вратаря Леополд Цингерле топка - 1:0 за Дортмунд. В 57-ата падна второто попадение във вратата на домакините. Брант подаде на Санчо на празна врата и той не сбърка. малко. Уве Хюнемайер вкара дузпа. След само две минути Санчо вкара още един път и Борусия поведе с 3:1. Пет минути преди края резервата Марсел Шмелцер се включи добре в атака, завършена точно от Хакими за 4:1. След това дойде ред на друга резерва - Аксел Витсел да се отчете с асистенция. Той центрира добре за Марсел Шмелцер, който вкара пети гол за BVB. До края имаше време и за още един гол, а той бе дело на Санчо, който оформи своя хеттрик, а с него и крайния резултат. "Жълто-черните“ са 2-ри и имат 60 точки. В лазарета на домакините са Холанд, Дауд, Шулц и Загаду. Ройс е под въпрос, а Хумелс е наказан.

Херта записа още един успех след подновяването на Бундеслигата. Тимът от Берлин е преобразен след назначаването на Бруно Лабадия за старши-треньор и този път спечели домакинството си срещу Аугсбург с 2:0. Така "старта дама“ няма загуба в шести пореден шампионатен двубой. Столичани са 9-ти в класирането с 38 точки на сметката си. Волф, Аскасибар, Платенхард и Куня са аут.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Херта Берлин 3:2


Вердер Бремен – Волфсбург
Дата: 07.06.2020 г.
Час: 14:30

Вердер записа доста важна победа по пътя си към спасението. "Бременските музиканти" вече е на крачка от напускането на зоната на изпадащите в Първа Бундеслига, след като се наложиха над Шалке 04 с 1:0 като гост в среща от 29-ия кръг. В 32-ата минута Тодибо опита дрибъл между няколко футболисти на съперника, но загуби кълбото. Битенкурт се възползва от това и нанесе неспасяем за Нюбел изстрел - 1:0. Така Вердер спечели, но през седмицата беше нарушен импулсът в изявите на северняците. Хората на Флориан Кофелд отстъпиха с 0:3 от Айнтрахт в отложен двубой. Вердер остава на предпоследното 17-то място и е с 25 точки, като е на три от спасението. Писаро, Фюлкруг, Мьовалд, Шахин и Топрак са извън сметките на домакините.

Волфсбург допусна неочаквана загуба у дома с 1:2 от гостуващия Айнтрахт. "Вълците“ бяха догонващи в резултата още в 27-ата минута, когато Андре Силва се разписа от дузпа, но съумяха да изравнят чрез Мбабу в 58-ата. Пет минути преди края на редовното време Камада донесе трите точки за Айнтрахт. Волфсбург остава с 42 точки е на 6-то място, като ще трябва да положи доста усилия до края на шампионата, за да завърши в Топ 6. Щефен е наказан, а с травми са Отавио, Гилаводжи, Уилиам и Камачо.

Прогноза: Вердер Бремен – Волфсбург 1:1


Унион Берлин – Шалке 04
Дата: 07.06.2020 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах надигра Унион Берлин с 4:1 в мач от 29-тия кръг на немската Бундеслига. Така вече в шест поредни мача "железните“ от Берлин нямат победа в първенството. В момента селекцията на Урс Фишер заема 14-то място и е с 31 точки, като Унион все още не си е подсигурил оцеляването. Аут за домакините са Бекер, Дел, Гокия и Диерсон.

Крушението за Шалке е пълно и иначе амбициозният тим вече няма победа в 11 последователни кръга. В момента играчите на Дейвид Вагнер, чието бъдеще начело на отбора е все по-несигурно, са в поредица от четири поредни поражения. В предишния кръг Шалке отстъпи с 0:1 от Вердер Бремен. "Кралскосините" на няколко пъти бяха близо до изравняването, но в крайна сметка резултатът на таблото остана непроменен. Шалке е 10-ти с 37 пункта и този сезон определено няма да е техният. МакКени е наказан, а Сердар, Маскарел и Харит са контузени.

Прогноза: Унион Берлин – Шалке 04 2:2


Аугсбург – Кьолн
Дата: 07.06.2020 г.
Час: 19:00

Аугсбург инкасира 14-та загуба от началото на сезона. В предишния кръг баварците отстъпиха донякъде очаквано от набиращия скорост Херта за крайното 0:2. В момента южняците са 13-ти и имат 31 точки, като пет кръга преди края на сезона са на четири точки от зоната на изпадащите. Хан, Аста, Гифер и Шибер са контузени, а Финбогасон е под въпрос.

Кьолн записа пети пореден мач без победа в първенството. Преди седмица "козлите“ отстъпиха с 2:4 у дома от РБ Лайпциг. Клубът от едноименния град е на 12-та позиция в колоната и има 34 пункта. Дрекслер и Борнау са наказани, а Ут и Рисе са контузени.

Прогноза: Аугсбург – Кьолн 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
272